Agenten filmen “geest van conciërge” in verlaten garage van politiekantoor

Agenten filmen “geest van conciërge” in verlaten garage van politiekantoor Video: Facebook

Een beveiligingscamera van een politiekantoor in Australië legde donderdag een spookachtig tafereel vast. De agenten zijn ervan overtuigd dat de “geest van een conciërge” de poort van een verlaten parkeergarage opende en een bezem buiten zette. De vreemde beelden werden op vrijdag de dertiende op Facebook gezet, maar de politie beweert dat het “echte beelden van een bewakingscamera” zijn.

De politie van Nieuw-Zuid-Wales, de Australische staat waarvan Syndey de hoofdstad is, publiceerde de beelden vrijdag op hun Facebook-pagina, waar ze intussen al honderdduizenden werden bekeken en talloze reacties van believers en non-believers sprokkelden. Volgens de agenten werden de beelden “vlak voor zonsopgang” gemaakt door een beveiligingscamera die op een verlaten en ongebruikte garage staat gericht.

“Toen alles rustig en stil was op het parkeerterrein, ging een poort van een garage die al dagen niet meer wordt gebruikt, plots open”, aldus het bijschrift bij de video. “Met de poort op een kier, vloog er plots een bezem naar buiten, alsof de geest van een conciërge aan het werk was.” De agenten zouden er een technicus op hebben afgestuurd om de poort en de bezem te onderzoeken, maar denken ook dat het eerder een zaak zou zijn voor de Ghostbusters.

Heel wat mensen verdenken de politie ervan de beelden in scène te hebben gezet en juichen hun “gevoel voor humor op vrijdag de dertiende” toe. De agenten beweren echter dat het helemaal geen grap is. Enkele believers hebben intussen al aangeboden om op spokenjacht te gaan, maar heel wat critici zijn ervan overtuigd dat het voorval nep is en analyseerden de beelden: “De bezem beweegt niet echt”, “er is een schaduw zichtbaar” en “de gele paal staat perfect om een hand aan het oog te onttrekken”, zijn slechts enkele van de sceptische reacties.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees