Beschermd of niet, Graslei mag zelfpersende afvalkorven krijgen

Beschermd of niet, Graslei mag zelfpersende afvalkorven krijgen

De groene afvalkorven (rechts) kunnen meer afval slikken omdat ze het zelf al samenpersen, aangedreven door zonne-energie. Foto: dvh/fvv

Gent -

Ivago bereidt de installatie voor van enkele grote, zelfpersende afvalkorven op de Graslei in Gent. Het Agentschap Onroerend Erfgoed, dat het beschermde stadsgezicht van de Graslei bewaakt, is akkoord.

Het agentschap Onroerend Erfgoed gaat principieel akkoord met de komst van grote, zelfpersende afvalkorven op de Gras- en Korenlei. Het agentschap zegt te wachten op een officiële aanvraag.

Ivago maakte vorige week bekend dat ze de grote groene afvalkorven die in de Veldstraat staan ook op de Graslei wil inzetten. De korven kunnen meer afval aan, doordat ze dat afval zelf samenpersen. De Graslei is echter een beschermd stadsgezicht, waarvoor vergunningen nodig zijn.

“We hebben overleg gehad met Ivago en gaan principieel akkoord”, zegt Onroerend Erfgoed. Het dossier ligt nu bij Ivago. Daar klinkt het dat “er overleg bezig is”.

De Gras- en Korenlei zijn een beschermd stadsgezicht. Aanpassingen liggen dus gevoelig, hoewel de huidige gele afvalkorven ook niet bepaald een streling voor het oog zijn. Wanneer de korven er kunnen komen, is niet duidelijk.

Beschermd of niet, Graslei mag zelfpersende afvalkorven krijgen
Foto: DVH
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio