Amerikaans hardrockzanger Joe Lynn Turner in ziekenhuis na hartaanval

Amerikaans hardrockzanger Joe Lynn Turner in ziekenhuis na hartaanval

Foto: Gonzales Photo/Avalon

De 66-jarige hardrockzanger Joe Lynn Turner is in de Wit-Russische hoofdstad Minsk in een ziekenhuis opgenomen na een hartaanval. Dit heeft ultimateclassicrock.com op gezag van Russische media gemeld en zo is door zijn vriend en zanger Graham Bonnet op Facebook bevestigd. Turner is vooral bekend als zanger van de groep Rainbow.

De muzikant is getrouwd met een Wit-Russische advocaat. Eind vorige week kreeg hij een hartaanval en is hij in een ziekenhuis in Minsk opgenomen. Zijn toestand heet stabiel te zijn.

De Amerikaan zou op 24 april aan een nieuwe tournee beginnen en had plannen om permanent in Wit-Rusland te wonen.

Deep Purple

Turner maakte vooral naam als zanger van Rainbow, met name van 1980 tot 1984. Hij zong ook een blauwe maandag bij Deep Purple, waarin hij gitarist Ritchie Blackmore opnieuw tegen het lijf liep. De hoge (krijs)noten van het epos ‘Child in Time’ kon hij echter niet aan en werden bij een concert van Purple in Vorst Nationaal geschrapt, zo stelde Belga toen vast.

Ook was Joe Lynn Turner zanger bij het Zweeds-Amerikaanse gitaarfenomeen Yngwie Malmsteen, waarbij hij onder meer te horen is op het live-album ‘Trial by Fire: Live in Leningrad’ (1989).

Video: YouTube

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees