Gerecht doet huiszoeking bij SP.A-kopstuk Tom Meeuws: “Blij dat men onderzoek snel wil aanpakken”

Gerecht doet huiszoeking bij SP.A-kopstuk Tom Meeuws: “Blij dat men onderzoek snel wil aanpakken”

Tom Meeuws kwam in opspraak voor mogelijk gesjoemel met facturen bij De Lijn. Foto: BELGA

Het gerecht heeft een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, tweede op de Antwerpse SP.A-lijst. De actie kadert in het onderzoek rond mogelijk gesjoemel met facturen van De Lijn. Meeuws is ook meegenomen voor verhoor. “Ik heb een onvoorwaardelijk vertrouwen in het gerecht”, reageerde de politicus maandagmiddag voor de camera van VTM Nieuws.

“Ik ben heel tevreden dat de speurders snel dit onderzoek opnemen en ik heb een onvoorwaardelijk vertrouwen in het gerecht. Ik ben heel blij dat men dit onderzoek snel wil aanpakken en men heeft dit ook heel degelijk gedaan”, klonk het in een eerste reactie van Meeuws aan VTM Nieuws.

Jinnih Beels, lijsttrekker van SP.A Antwerpen behoudt naar eigen zeggen het volste vertrouwen in Meeuws en het gerechtelijk onderzoek. Meeuws staat momenteel op de tweede plaats van de socialistische lijst in Antwerpen.

Gesjoemel

De openbaarvervoersmaatschappij De Lijn deed in februari aangifte van een zaak uit 2015, waarbij Meeuws gesjoemeld zou hebben met facturen van De Lijn. Het parket is daarop een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Concreet zou het Antwerpse SP.A-kopstuk als toenmalig directeur bij De Lijn in Antwerpen een factuur van 664.000 euro van cultuurhuis De Roma goedgekeurd hebben, voor de organisatie van een openingsfeest. Die affaire betekende uiteindelijk de doodsteek voor het Antwerpse kartel met Groen, ‘Samen’.

LEES OOK. Tom Meeuws (SP.A) reageert op onderzoek naar vermeend gesjoemel bij De Lijn: “Constante aanvallen mogen stoppen”

Timing

Uitgerekend vandaag stelt de Antwerpse SP.A een nieuw gezicht voor. Maandagochtend raakte namelijk bekend dat ATV-gezicht en journalist Karl Apers zich verkiesbaar zal stellen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees