Waalse Pijl - Quick-Step Floors rekent op Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe

Waalse Pijl - Quick-Step Floors rekent op Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe

Alaphilippe: vorig jaar tweede Foto: BELGA

Brussel -

Met Philippe Gilbert en de Fransman Julian Alaphilippe heeft Quick-Step Floors twee serieuze kanshebbers op de zege in de Waalse Pijl (WorldTour), die woensdag verreden wordt.

In 2011 triomfeerde Gilbert op de Muur van Hoei, het jaar waarin hij ook onder meer de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik won. Vorig jaar verscheen Gilbert niet aan de start in de Waalse Pijl. Hij krijgt het gezelschap van Alaphilippe, die bij zijn debuut in 2015 tweede werd en die prestatie een jaar later herhaalde. De Fransman moest telkens zijn meerdere erkennen in Alejandro Valverde, die vorig jaar zijn vijfde zege in Hoei pakte.

Naast Gilbert heeft de selectie van Quick-Step met Pieter Serry nog een Belg in de rangen. Verder bestaat het team uit Luxemburgs kampioen Bob Jungels, de Spanjaard Enric Mas, de Duitser Maximilian Schachmann en de Britse neoprof James Knox.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.