Man gaat door het lint in zitting over hoederecht, agent ontsnapt aan de dood

Man gaat door het lint in zitting over hoederecht, agent ontsnapt aan de dood

De man wordt geboeid afgevoerd voor verhoor. Foto: eva

Kortrijk -

Een agent is in de rechtbank van Kortrijk ontsnapt aan de dood na een hallucinant incident. Tijdens een zitting op het kabinet van de jeugdrechter ging een vader door het lint. Hij ontfutselde een vuurwapen van de agent en haalde de trekker over. Gelukkig was het wapen niet schietklaar. De agent werd in shock afgevoerd. Een andere collega raakte lichtgewond. Het zoontje van de man zag alles gebeuren en ging ervandoor.

In het kabinet van de jeugdrechter werd beslist over het hoederecht over de 12-jarige jongen. Tijdens de zitting ging de vader van het kind plotseling volledig door het lint. Hij viel de agenten aan en slaagde erin het vuurwapen van een agent af te nemen. Vervolgens zette hij het tegen de nek van een vrouwelijke agente en haalde de trekker over. Gelukkig was het wapen niet schietklaar. De agent werd in shock afgevoerd. Een collega raakte lichtgewond.

Meteen na de feiten haastten goed tien agenten zich naar de rechtbank. De dader kon snel overmeesterd worden en werd meteen meegenomen voor verhoor en zal worden voorgeleid

Het zoontje zag alles gebeuren en liep na de feiten weg. Hij werd enige tijd later gevonden in de buurt van de rechtbank. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees