Witte vleermuis glijdt als een echt dier door de lucht maar werd gebouwd in een laboratorium

Witte vleermuis glijdt als een echt dier door de lucht maar werd eigenlijk gebouwd in een laboratorium Video: Reuters

Deze witte vleermuis lijkt net echt en kan door de lucht buitelen dankzij een elastische huid die tussen hun vingers en tenen hangt. Toch werd dit exemplaar in een laboratorium gebouwd door Duitse wetenschapper die de speciale huid van de levende vleermuizen namaakten. Eens in de lucht stippelen geavanceerde elektronica in de bionische vleermuis een vluchtplan uit, waardoor het dier zonder hulp van mensen door de lucht kan blijven klieven.

De robot weeg slechts 580 gram en heeft een spanwijdte van meer dan twee meter. Kleine motoren bewegen de vleugels, waardoor de bionische vleermuis net als een echte door de lucht kan buitelen en mooie staaltjes van acrobatie kan laten zien. Eens gelanceerd, houdt een camera de omgeving in de gaten en wordt de vlucht van de robot bepaald door geavanceerde computers. De vleermuis heeft enkel om op te stijgen en te landen een mens met een afstandsbediening nodig.

De bionische vleermuis werd gemaakt door het Duitse bedrijf Festo, maar zal niet snel in de handel verkrijgbaar zijn. Het dient momenteel nog als een prototype om te tonen hoe natuurlijk gedrag kan worden gebruikt door in technologische ontwikkelingen en robots, en zal vooral worden ingezet voor demonstraties op wetenschappelijke beurzen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees