Politie pakt man op die mogelijk in aanmerking komt voor twee inbraken

Politie pakt man op die mogelijk in aanmerking komt voor twee inbraken

De Coöperatielaan in Hoboken. Foto: Google Street View

Hoboken -

Een man van 25 is zondagavond gearresteerd op verdenking van een poging tot inbraak in de Coöperatielaan in Hoboken. De politie onderzoekt of hij ook in verband kan worden gebracht met een inbraak in de Salesianenlaan, eerder die avond.

Zondagavond belde een getuige de politie omdat hij twee mannen over een hek zag springen en dat verdacht vond. De getuige had de beide mannen aangesproken, waarop ze haastig waren weggelopen.

“Een interventiepatrouille kon één verdachte (25) onderscheppen ter hoogte van de Coöperatielaan”, aldus de politie. “De man is van Albanese afkomst en beweerde in Aken te verblijven. Hij kon geen verklaring geven voor waarom hij zich in die buurt bevond. Onder een geparkeerde auto waar de verdachte werd gearresteerd, zijn een rugzak, twee schroevendraaiers en handschoenen aangetroffen. De spullen werden in beslag genomen voor sporenonderzoek.”

De politie onderzoekt naar eigen zeggen ook of de verdachte in verband kan gebracht worden met een inbraak op de Salesianenlaan eerder die avond. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor op de Noorderlaan. Er wordt nog gezocht naar de tweede verdachte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio