Het lijkt een simpele goocheltruc, maar deze man laat het hele publiek in tranen achter na een straffe twist

Het leek alsof Marc Spelmann zijn act zou bestaan uit een aantal goocheltrucjes in Britain’s Got Talent. Maar al snel bleek dat er iets heel magisch aan het gebeuren was, toen hij vertelde over zijn dochtertje Isabella. Het meisje, dat geboren werd tijdens de chemotherapie van zijn vrouw, wist immers al heel lang alle antwoorden op zijn raadsels, zo leek het.

De kandidaat had de hulp nodig van de juryleden. Amanda mocht een rubikskubus mixen. David moesten zonder te kijken één kleur kiezen uit een doosje potloden. Alesha mocht een kaart uit een spel halen en bijhouden. Simon moest één woord omcirkelen, terwijl de andere juryleden ‘stop’ zeiden bij het bladeren in een Harry Potterboek. “Wat als ik u vertel dat ik de uitkomst gisteren al wist, twee weken geleden, negen maanden geleden, twee jaar geleden”, beweerde de goochelaar.

Net op het moment waarop iedereen zich begon af te vragen, hoe zijn trucje zou aflopen, veranderde Marc zijn optreden drastisch. Hij draaide naar het grote scherm met de woorden: “Dit is voor mij geen echte magie. Oké, het is opmerkelijk, adembenemend, slim. Maar wat nu volgt is voor mij échte magie...”

Zijn presentatie begint te spelen en iedereen kijkt verbaasd toe. Na twee slides krijgt het publiek de krop in de keel. “Vijf jaar lang wist mijn vrouw te overleven, terwijl ze vocht tegen kanker tijdens haar zwangerschap”, staat er te lezen. “Onze dochter Isabella overleefde de chemotherapie om onze dromen waar te maken.”

Het publiek ziet de tweejarige kleuren met rood, de kleur die David koos. Zijn dochtertje wil nog maar met één knuffel slapen, zo zien we het filmpje. “De knuffelpinguïn”, het figuurtje dat de jury uit een spel kaarten trok. Het meisje speelt altijd met de spullen van haar vader, ook zijn rubuskubus, die hetzelfde patroon laat zien als wat Amanda nu gemaakt heeft. En Simon? Die omcirkelde het woord “hoed”, het woord dat de baby twee jaar geleden al had uitgesproken.

De mensen in de zaal barsten uit in tranen, en nadien barsten ze ook uit in een oorverdovend applaus.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees