Politiek huiswerk nadert stilaan voltooiing

Ook N-VA stelt nieuwe gezichten voor: "Na 24 jaar nood aan frisse wind in gemeentehuis"

Nog exact een half jaar en daar is de hoogmis van de democratie opnieuw: de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Na de bekendmaking van lijsttrekker Wim Raman op de nieuwjaarsreceptie heeft N-VA sinds dit weekend ook het grootste deel van haar huiswerk geklaard: 22 namen liggen al vast, met daarbij acht nieuwelingen: Kim De Cloedt, Patricia Kaufman, Hilde Verheylezoon, Christ De Baere, Charlotte Planchon, Dany Mus, Katty De Landtsheer en Rita De Mol. Samen met de negen huidige mandatarissen en vijf bestuursleden brengt dat de teller op 22 namen. "Er zijn nog enkele gesprekken gaande waarbij we op een definitief antwoord wachten', aldus de Vlaams-nationalisten afgelopen zaterdag in de bar van sporthal Bergenmeers.

De succesrijke verkiezingen van 2012 kunnen voor mandatarissen Wim Raman, Raymond Roels, Eva Rombaut, Renaat De Sutter, Dora Van Lyssebettens, Hildegard Van Rompu, Sofie Daninck, Marc Boxstaele en Emmanuel Anciaux mogelijk een verlengstuk krijgen, want zijn nemen de gele handschoen opnieuw op. Versterking is er  met bestuursleden Bruno Casteur, David Cottenie, Lieven Dejonckheere, Koen Van Hende en Lieve Coppens. De namen van de acht kersverse N-VA'ers las u hierboven al: zij mochten meteen op de foto met een tevreden lijsttrekker Wim Raman: "We hebben een goede lijst, een gezonde mix van jong en oud, man en vrouw, uit verschillende beroepscategorieën en uit de verschillende buurten van onze gemeente. Als de laatse namen bekend zijn, komen we er ook graag mee naar buiten. Nog meer dan voordien zullen we de komende maanden het straatbeeld te zien zijn, zodat we voor iedereen aanspreekbaar zijn", aldus Wim Raman, die het vanuit de kop van de lijst liefst drie keer tegen de "girl power" van Open VLD (Elsie Sierens), CD&V (Carolien Ongena) en SP.A-Groen (Marieke Kindt) moet opnemen.

N-VA-voorzitter Koen Van Hende heeft vertrouwen in de goede afloop op 14 oktober: “Na 24 jaar heeft Destelbergen-Heusden nood aan een frisse wind op het gemeentehuis. De voorbije zes jaar hebben we vanuit de oppositie op het beleid gewogen, nu is het tijd om zelf mee te besturen. We willen onze score van 2012 minstens evenaren. Onze lijst heeft ervaring, enthousiasme en wil er voluit voor gaan. Wees zeker dat we er met volle goesting voor gaan."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio