Deze stad wil per se grootste zwemparadijs van de provincie hebben

Deze stad wil per se grootste zwemparadijs van de provincie hebben

Schepen Arne Vandendriessche, coördinator Sven Decaesstecker, schepen An Vandersteene en Tom Hillewaere van Lago brachten maandag een bezoek aan de bouwwerf van het zwembad. Foto: loh

Kortrijk -

Omdat er in Bellewaerde in Ieper in 2019 ook een zwembadcomplex komt, steekt Kortrijk nog een tandje bij op Kortrijk Weide. Het nieuwe zwemparadijs telt straks vijf glijbanen en is het grootste van de provincie West-Vlaanderen.

Het idee van het Ieperse pretpark Bellewaerde om een zwemparadijs te bouwen is nieuw voor wie betrokken is bij de exploitatie van het nieuwe zwembadcomplex op Kortrijk Weide. Dat zijn de stad Kortrijk en ontwikkelaar Lago (de vroegere S&R Group). Deze laatsten grepen onmiddellijk in.

“In ons businessplan hadden we rekening gehouden met het potentieel aan klanten, niet met de komst van een zwemparadijs in Bellewaerde”, zegt Tom Hillewaere van Lago. “We verliezen daardoor wellicht een aantal zwemliefhebbers. En daarom steken we in Kortrijk een tandje bij. In plaats van drie glijbanen maken we er vijf. Onze Kinderwereld gaan we extra pimpen en ook de horecafaciliteiten gaan we uitbreiden.”

1 miljoen euro extra

Extra kostprijs van dit alles is 1 miljoen euro. Bovenop de 32 miljoen voor het Kortrijks zwemparadijs betekent dat een investering van 33 miljoen euro voor het totale project.

Die extra kosten maken de zwemtickets maximaal een halve euro duurder. De Kortrijkse partner Lago exploiteert straks trouwens ook het zwembad Lagaeplein in Heule en het open zwembad Abdijkaai. Tot de opening van Kortrijk Weide blijven de huidige tarieven bestaan. Het zwembad Magdalena en het zwembad Mimosa gaan dicht als Kortrijk Weide opent eind dit jaar. Het eerste is aangekocht door de Kortrijkse hogeschool Howest en het tweede verdwijnt om plaats te maken voor de beoefening van gevechtssporten.

400.000 bezoekers

“Ons nieuwe zwembad is een meerwaarde voor de sportieve en recreatieve gebruiker”, zegt schepen van Sport An Vandersteene (N-VA). “Het olympisch bad zet Kortrijk als sportieve stad in de kijker. Door de afspraken met Lago slagen we erin het zwembad Abdijkaai vanaf 1 juni te openen. Onze nieuwe tarieven zijn van de goedkoopste van ons land. Een fanatieke zwemmer kan voordelig het zwembad gebruiken, de recreatieve gebruiker betaalt meer. Ook voor de parking hebben we speciale tarieven, al hopen we dat een deel van de 400.000 bezoekers per jaar met een ander vervoersmiddel komt.”

Het nieuwe zwembad op Kortrijk Weide kan je bezoeken tijdens de Open Wervendag op 6 mei. Sven Decaesstecker komt in dienst als coördinator van de Kortrijkse zwembaden voor Lago. Hij is paralympiër en was nog aan het werk als zwemmer in Rio. “Ik ken dus de behoeften van de gebruikers”, zegt de Roeselarenaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio