Agent levensgevaarlijk gewond tijdens schietoefening

Agent levensgevaarlijk gewond tijdens schietoefening

Foto: Photo News

Tienen -

Op 13 april 2018 werd er door de Speciale Eenheden van de Federale Politie getraind op het domein ‘Goetsenhoven’ in Tienen. Een agent raakte tijdens deze oefening levensgevaarlijk gewond, hij werd geraakt door een kogel. Ondertussen is het levensgevaar geweken maar de man is zwaar gekwetst.

De oefening maakte deel uit van de opleiding die de politiemensen van deze eenheid voorbereiden op hun delicate en veelal gevaarlijke tussenkomsten. De leden van de Speciale Eenheden volgen een strikt programma waarbij realistische situaties moeten worden nagebootst. Daarbij maken zij, in erkende en daartoe uitgeruste gebouwen en terreinen, gebruik van de wapens en munitie die voorzien zijn om bij echte situaties te gebruiken.

Niet met scherp

Er wordt evenwel tijdens oefeningen niet met scherp op elkaar geschoten; het was dus nooit de bedoeling dat bij die bewuste oefening in kwestie met scherp zou geschoten worden.

Momenteel wordt een onderzoek gevoerd naar de juiste omstandigheden van dit ongeluk. Een dergelijk onderzoek is bij dergelijke incidenten gebruikelijk en wordt uitgevoerd door het Comité P.

De collega’s van DSU zijn zwaar onder de indruk van het gebeuren en worden psychologisch ondersteund. De Federale Politie doet al het mogelijke om de familie actief te steunen. “Alle collega’s en in het bijzonder de leden van de Speciale Eenheden zijn in gedachten bij de zwaar gekwetste collega en zijn familie”, zegt de politie.

Jambon

Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon laat via Twitter weten dat zijn gedachten bij het slachtoffer en diens familie zijn. "Alle steun aan de politieman van de speciale eenheden van de federale politie die bij een oefening zwaargewond raakte. Onze gedachten zijn bij hem, maar ook bij zijn familie. Deze jongeman zet zich elke dag in voor de samenleving, en we kunnen daarvoor niet genoeg appreciatie opbrengen", aldus Jambon.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees