Politie vervolgt nieuwsgierigen die illegaal de grotten van Kanne binnendringen

Riemst -

Nadat er vorige zomer een brandstichting is geweest in de Cannerberg geldt sinds kort een strenger politiereglement voor wie het toegangsverbod aan zijn laars lapt. “Want het wordt niet goed nageleefd”, aldus burgemeester van Riemst, Mark Vos. “Daarom hebben we nu bijkomende controles ingezet.”

“We hebben een aantal namen kunnen doorgeven aan het parket van mensen die zonder toestemming het grottenstelsel in Riemst zijn binnengedrongen. Dat is niet zonder gevaar want je kan er vrij snel verdwalen”, dat meldde burgemeester Vos bij de start van de werken aan de Lacroixberg in Zussen.

En die werken ogen erg spectaculair. Er wordt namelijk gewerkt aan een toegangstunnel van 7 meter lang, 2 meter hoog en 2,5 meter breed. De tunnel zou niet alleen gunstig zijn voor de vleermuizen maar ook voor wanneer er instortingsgevaar lonkt. “Op die manier kunnen er grotere machines naar binnen om instorting te voorkomen én we kunnen de groeven die eventueel gescheiden zijn terug met elkaar verbinden”, aldus Vos.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio