WielrennenElite:Ronde van Togo - Sander Cordeel wint drie ritten maar grijpt net naast eindzege

“Prachtige ervaring met schitterende groep vrienden”

“Prachtige ervaring met schitterende groep vrienden”

Van links naar rechts ploegleider Herman Beyssens, Pieter Buyle, Sander Cordeel, verzorger Jaak Lepere, Jari Verstraeten, Niels Verdyck en Guy Smet. Foto: Ivan Elegeert

Stekene / Beveren / Beveren-Waas -

De Oost-Vlaamse ploeg pakte in de Ronde van Togo vier van de zes ritten. Jari Verstraeten won één rit, Sander Cordeel pakte er drie. Maar voor de eindzege kwam de Waaslander van het DCR-team drie seconden te kort.

Zat de eindwinst er niet meer in?

Sander Cordeel: “In de eerste twee ritten was het voor ons een beetje wennen maar eens we allemaal goed op elkaar waren ingespeeld, lukte het heel aardig. De ploeg heeft bijzonder hard voor elkaar gewerkt. Zo konden we de laatste vier ritten naar onze hand zetten. Helaas was het nooit lastig genoeg om de boel echt uit elkaar te rijden. Iedereen keek ook naar ons als er moest gekoerst worden. Maar finaal zijn we heel tevreden. Ik tweede en Guy Smet negende in de eindstand en eindwinst in het puntenklassement.”

Hoe waren de omstandigheden?

“Het was doorlopend tussen de 35 en 40 graden. Bovendien stond er in vrijwel alle ritten een stevige tegenwind. Maar naarmate de ronde vorderde, paste iedereen zich wel aan. Qua organisatie was het echt wel in orde. Overal veel volk en na elke rit een uitgebreide ceremonie met de nodige mediabelangstelling. Ik heb nog nooit zoveel microfoons en camera’s voor mijn neus gehad nadat ik een koers had gewonnen.”

Met Guy Smet hadden jullie wel een ervaren gids?

“Guy heeft een stevige reputatie in Afrika. Hij kent er veel mensen en omgekeerd. Voor de anderen was het echter allemaal nieuw. Jari reed vorig jaar wel al in Burkina Faso. Maar in Togo werden we al snel bestempeld als de ploeg van papa Guy. We hebben de plaatselijke pers dan maar wijsgemaakt dat ikzelf en Jari ook echt wel de zonen van Guy waren. Een grapje dat al snel een eigen leven ging leiden. Maar alle gekheid op een stokje. De ervaring van Guy, Herman Beyssens als ploegleider en Jaak Lepere als verzorger was goud waard.”

Voor herhaling vatbaar?

“Wie weet. In elk geval was het een schitterende ervaring met een superbende. Ik heb dankzij de koers al een groot stuk van de wereld gezien, maar deze Afrikaanse belevenis was toch uniek.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio