Verkeer draait in de soep nog voor werken starten: “Dit is geen houding een aannemer waardig”

Aalst -

Aannemer Aswebo heeft een proces-verbaal en een fikse schadevergoeding aan zijn been. Omdat die de signalisatie voor de werken aan de Gentsesteenweg niet plaatste, draaide het verkeer in Aalst volledig in de soep. “Ongehoord”, zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

“Het is niet mijn schuld, maar ik verontschuldig me toch tegenover alle mensen die vanochtend vast stonden in het verkeer doordat de signalisatie niet werd geplaatst.” Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) is woedend op aannemer Aswebo. Die moest omleidingsborden voorzien naar aanleiding van de werken die gisterochtend op de Gentsesteenweg moesten starten. “De borden waren zelfs niet klaargemaakt. Dit is geen houding een aannemer waardig”, aldus D'Haese.

De werken aan de Gentsesteenweg kaderen in het tunnelproject van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Aalst. De verkeerstunnel van de Boudewijn- naar de Siesegemlaan, die onder de Gentsesteenweg loopt, moet half september klaar zijn. Tegelijkertijd wordt de Gentsesteenweg van gevel tot gevel heraangelegd.

Zoals afgesproken, had de stad gisteren de verkeerslichten uitgeschakeld. Omdat er geen signalisatie voorzien was, moest in allerijl een pak agenten worden opgetrommeld. “De kostprijs zal al gauw een paar duizend euro bedragen”, zegt D'Haese. “Er werd een proces-verbaal opgesteld en de politiekosten zullen op de aannemer worden verhaald.”

Tot begin 2019

Het verkeer zat gisteren al vast tot aan de autostrade. De signalisatie werd uiteindelijk om 20 uur geplaatst. Vanuit het centrum richting Erpe-Mere rijden, kan nog. Naar het centrum van Aalst via de Gentsesteenweg is niet meer mogelijk tot begin 2019. Er is een omleiding voorzien via de Siesegemlaan, de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat. Naast een nieuwe riolering worden ook een nieuw wegdek en voet- en fietspaden aangelegd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees