Inwoners kijken vreemd op: plots vliegt er een gigantisch zwart object voorbij

Brugge -

Heel wat inwoners van Sint-Kruis en Assebroek keken maandagavond vreemd op. Een zwart, zwevend object passeerde boven de Brugse deelgemeenten. Een bezorgde inwoner waarschuwde de politie.

Het zwevende object oogde behoorlijk groot. Heel wat inwoners zagen het dan ook boven hun huizen passeren. “Ik merkte het voor het eerst ter hoogte van de Ring aan Assebroek op”, zegt een vrouw. “Ik heb het tot in Sint-Kruis gevolgd. Op een gegeven moment hing het echt hoog in de lucht. Wat het precies was? Geen idee, het zag er uit als een gigantische zak in parachutestof.” Ook in Sijsele passeerde het ding.

Bij de politie van Brugge kwam gisteravond ook een telefoontje binnen van een bezorgde burger die het had opgemerkt. Die vreesde dat het vliegverkeer naar Oostende erdoor in de war zou kunnen geraken.

Triënnale

De politie ging een kijkje nemen en besloot terecht dat het om een ballon ging. “Er was op de Markt een evenement van de Triënnale bezig”, klinkt het. “Wellicht is daar een ballon gaan vliegen. Of we het gevolgd hebben om daar zeker van te zijn? Neen, maar wij gaan ervan uit dat het om een ballon ging. Dat had dan ook weinig zin.”

Die redenering van de politie klopt, want even voordien was er op de Markt inderdaad sprake van twee grote, zwarte ballonnen. Die werden wellicht allebei opgelaten in het teken van de Triënnale. Het gaat om een project van de Argentijnse kunstenaar Tomás Saraceno: Bruges Aerocene Tower. Hij droomt van een toekomst met vliegende steden, die energieneutraal zweven op zonne- en windenergie. De ‘ballonnen’ zijn prototypes. Hij stuurt ze de lucht in en laat ze filmen.

UFO

Ook bij het Belgisch UFO-meldpunt kwamen heel wat meldingen binnen. "Het verschijnsel leek tijdens z'n vlucht rond te tollen in de lucht waardoor men de indruk kreeg dat het object van vorm veranderde", klinkt het ook daar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees