Homokoppel aangevallen na nachtje stappen

Brussel -

In het centrum van Brussel is afgelopen weekend een homokoppel op weg naar huis aangevallen door een groepje jongeren.

“Ik was met mijn man op weg naar huis na een leuk avondje stappen”, vertelt Jonatan op zijn Facebookpagina. “We hadden wel een glaasje op en liepen gezellig hand in hand langs de Beurs. Daar werden we door een groepje jongeren achterna gefloten. We besloten onze weg gewoon verder te zetten richting het Sint-Katelijneplein, maar werden gevolgd door het groepje. Dat intimideerde ons en schold ons uit om onze geaardheid. De oudste van hen leek amper achttien jaar oud.”

De man van Jonatan besloot uiteindelijk te reageren op de uitlatingen van het groepje, maar beklaagde zich dat al snel. Toen het koppel uiteindelijk opnieuw wilde wegwandelen kreeg de man twee klappen op het achterhoofd, waarop de groep wegliep. “Ik voelde me zo machteloos en riep hen achterna dat het idioten waren. Plotseling kwamen ze allemaal teruggelopen en kregen we er beiden van langs. Pas wanneer twee voorbijgangers tussenbeide kwamen, vertrokken ze opnieuw.”

Het is niet duidelijk of het koppel ook klacht heeft ingediend bij de politie na de woelige avond. Maar één ding is duidelijk. “Ik zal me niet aanpassen aan mensen die niet kunnen leven met onze geaardheid”, besluit de jongeman.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio