Tiesj Benoot rijdt zowel Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik: “Uitzoeken hoe ver hij geraakt”

Tiesj Benoot rijdt zowel Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik: “Uitzoeken hoe ver hij geraakt”

Foto: BELGA

Tiesj Benoot rijdt zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik. Dat besliste de ploegleiding van Lotto-Soudal na overleg met de winnaar van de Strade Bianche, die zondag in de finale van de Amstel Gold Race uit koers stapte.

“Tiesj voelde zich zondagavond ook helemaal niet moe. Alleen liepen zijn benen vol op de Eyserbosweg, maar misschien was dat omdat hij op de Kruisberg eerst iets te ver zat en dan naar voren schoot”, aldus ploegmanager Marc Sergeant. “Tiesj kan in de Waalse Pijl altijd iets betekenen en zondag kan hij uitzoeken hoe ver hij raakt op de hellingen van Luik-Bastenaken-Luik. Daarom trok hij ook na de Ronde nog eens negen dagen naar de Sierra Nevada. Ik denk dat wat zondag gebeurde een offday zonder verder gevolg was.”

Maes en Sieberg zijn na de Amstel aan rust toe en worden voor de Waalse Pijl vervangen door Lambrecht en Monfort. De blijvers zijn Wellens, Vanendert, Marczynski en Van der Sande.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.