In België geboren vlogster slachtoffer van Nederlandse politicus die 30.000 naaktfoto’s van vrouwen stal

In België geboren vlogster slachtoffer van Nederlandse politicus die 30.000 naaktfoto’s van vrouwen stal

Foto: rr

Een VVD-politicus uit het Nederlandse Almere heeft computers van tientallen vrouwen gehackt om op zoek te gaan naar naaktfoto’s en video’s. Mitchell van der K. hackte hun accounts op Google en iCloud en kon zo ongeveer 30.000 naaktfoto’s stelen, waaronder die van de Belgisch/Nederlandse vlogster Laura Ponticorvo.

In veel gevallen lukte het de VVD’er Mitchell van der K. toegang te krijgen tot seksueel getint beeldmateriaal, onder andere van Laura Ponticorvo, een vlogster die in België geboren is en bekend is in Nederland. Dat schrijft De Telegraaf.

De man trachtte ook binnen te dringen in computers van ex-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo en een aantal andere bekende Nederlanders. Van der K. hackte ook niet enkel bekende Nederlanders, maar ook collega’s.

Het was dankzij de klacht van Laura Ponticorvo dat de politie de man kon vatten. Ze vroegen bij verschillende bedrijven het IP-adres van de hacker op en dat leidde meteen naar van der K.. Na een tweede aangifte werd er een huiszoeking gehouden in zijn huis waarbij ruim 30.000 privébeelden van vrouwen ontdekt werden. De politie kon tientallen (in Nederland bekende) slachtoffers identificeren, wat nog eens dertig klachten tegen van der K. opleverde.

Van der K., die in het dagelijks leven tekstschrijver is en voormalig hoofdredacteur van de mannenwebsite Manners, is gearresteerd door de politie en inmiddels aangeklaagd voor computervredebreuk. Hij neust volgens de verdenking al jarenlang in computers van vrouwen.

Als reactie op de klachten tegen zijn persoon, trok van der K. zich meteen terug uit de lokale politiek in Almere. De man werd aangeklaagd wegens hacking, maar is inmiddels wel op vrije voeten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees