Nathalie Meskens beleefde angstige momenten op de luchthaven, omdat haar paspoort geseind stond

Nathalie Meskens beleefde angstige momenten op de luchthaven, omdat haar paspoort geseind stond

Foto: Tegen De Sterren Op

Nathalie Meskens beleefde angstige momenten, toen ze in Brussels Airport plots aangehouden werd en een reeks vragen moest beantwoorden na haar reis naar Libanon. Dat vertelde ze in ‘De 3 wijzen”. Aan Story vertelde ze hoe surreëel de situatie aanvoelde. “Ik dacht eerst dat het verborgen camera was”, zei de actrice. Maar al snel bleek het dat het bij de controleposten bittere ernst was.

Als je buiten Europa reist, moet je bij aankomst even je paspoort laten zien. “Normaal is dat gewoon een formaliteit. Vaak moet ik ze zelfs niet laten zien omdat de agenten me herkennen, maar dit keer moest ik mijn identiteitskaart wél bovenhalen”, zei ze tegen Story. Maar toen ze dat deed, werd de situatie alleen maar grimmiger. “Terwijl ik al half wilde doorstappen, hield die agent mij tegen. Mijn identiteitskaart stond geseind, zo bleek”, vertelde Meskens.

Ze lachte eerst nog, omdat ze dacht dat iemand een grap met haar uithaalde, maar de luchthavenpolitie reageerde kordaat: “Mevrouw Meskens, u bent bij de politie. Hier wordt niet gelachen.” Na een paar heikele momenten, mocht de actrice toch naar huis, want ze had enkel haar verkeerde paspoort laten zien. Ze dacht voor ze op reis vertrok dat haar paspoort gestolen was en vroeg er een nieuwe aan, maar ging uiteindelijk op reis met de teruggevonden kaart. “Die had ik per ongeluk getoond aan de agent.”

Nu kan de actrice al lachen met de situatie. “Maar op dat moment was ik heel bang. Die ene agent behandelde me echt alsof ik een illegaal was die België probeerde binnen te geraken, terwijl zijn collega een selfie kwam vragen. Achteraf gezien was dat eigenlijk hilarisch. Maar bon, die agent deed ook maar zijn werk.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees