Het hartverwarmende moment waarop gorilla haar pasgeboren baby kust en knuffelt

Het hartverwarmende moment waarop gorilla haar pasgeboren baby kust en knuffelt Video: KameraOne

Een zoo in de Amerikaanse stad Washington D.C. verwelkomde zondag een nieuwe aanwinst in het dierenpark toen een gorilla beviel van een gezonde spruit. Het pasgeboren kleintje is nog erg kwetsbaar en klampt zich vast aan zijn mama, die hem overlaadt met kusjes en knuffels. Een schattig en teder gebaar van een reusachtig, maar met uitsterven bedreigd dier.

De vijftienjarige gorilla Calaya raakte in de zomer van 2017 zwanger van haar 26-jarige partner Baraka, een zwangerschap die werd toegejuicht omdat de soort waartoe de gorilla’s behoren met uitsterven wordt bedreigd. Zondagavond was het dan eindelijk zo ver en zag baby Moke - junior of kleintje in de Afrikaanse taal Lingala - eindelijk het levenslicht in het Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute.

De verzorgers van de gorilla kijken nauwlettend toe hoe de mama de baby kust en knuffelt. Het tedere moment van de reusachtige mensaap werd gefilmd en vond zijn weg naar sociale media, waar de hartverwarmende video al honderdduizenden keren werd bekeken. De zoo is momenteel voorzichtig optimistisch over de overlevingskansen van Moke en hoopt dat het kleintje ooit een stoere gorilla wordt, net als zijn vader.

Volgens Meredith Bastian, hoofd van de primatenafdeling in de zoo, is de eerste baby van Calaya niet alleen goed nieuws voor de zoo in Washington, maar ook voor alle westelijke laaglandgorilla, de soort waartoe het kersverse gezin behoort. De gorilla’s worden met uitsterven bedreigd door ziektes, stroperij en het verlies van habitat, en het is onbekend hoeveel exemplaren nog in het wild leven.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees