Het gezicht van depressie: artieste en wetenschapper tonen wat er met de hersens gebeurt tijdens moeilijke periodes

Het gezicht van depressie: artieste en wetenschapper tonen wat er met de hersens gebeurt tijdens moeilijke periodes Video: Reuters

Een wetenschapper en een artieste sloegen de handen in elkaar om te tonen wat er allemaal gebeurt met de hersens van mensen met een depressie. Met een stop-motion en bodypaint proberen ze de neurobiologische processen te illustreren die in verband worden gebracht met een depressie.

De Britse kunstenares Emma Allen riep de hulp in van neurowetenschapper Daisy Thompson-Lake om in de processen die de hersens doormaken tijdens een depressie in beeld te brengen. Adam - Grey Matters vertelt het verhaal van een man met een psychische aandoening die zich doorheen een moeilijke periode worstelt.

Het duo wil met de film depressie meer onder de aandacht brengen en combineerde meer dan 2000 foto’s om het korte fragment te maken. Het resultaat is een boeiende animatiefilm, waardoor de duidelijk wordt dat er heel wat activiteit in de hersens is terwijl mensen tegen een depressie vechten.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees