Food

Jamie Oliver krijgt nu ook klappen in Australië

Jamie Oliver krijgt nu ook klappen in Australië

Foto: Isopix

Jamie Oliver heeft al een tijdje moeilijkheden om zijn restaurants draaiende te houden. In Australië gingen alle zes restaurants maandag dicht, en werd de zaak in handen gegeven van beheerders.

Hallmark kocht al vijf van de restaurants over, die in Sydney, Perth, Brisbane, Adelaide en Parramatte. Het zesde filiaal in Canberra blijft gesloten. Dat werd duidelijk door een briefje op de deur. "Liefste Canberra, Het is met groot verdriet dat Jamie’s Italian Canberra de deuren voorgoed sluit. We bedanken jullie voor de steun de afgelopen 4,5 jaar", klinkt het. 

Hallmark liet weten heel enthousiast te zijn om samen te werken met de Jamie Oliver Restaurant Group in Australië. De televisiekok zelf zal geen aandelen meer overhouden in de zaak. "We zullen blijven samenwerken met Jamie en het team in het Verenigd Koninkrijk", aldus Hallmark.

Niet de eerste sluiting

Jamie Oliver moest begin dit jaar 12 van zijn 37 Italiaanse restaurants sluiten. Tweehonderd jobs gingen daarbij verloren. Uit de gerechtsdocumenten bleek dat de keten, Jamie’s Italian, een schuldenberg van 80 miljoen euro had opgebouwd.

Een jaar eerder had Oliver al zes restaurants van diezelfde keten moeten sluiten. Twee dagen na het nieuws over Jamie’s Italian, bleek dat ook zijn chiquere steakrestaurants Barbecoa met financiële problemen kampten. De twee belangrijkste vestigingen daarvan, in Londen, gingen eind februari failliet, maar hij wist er meteen eentje terug te kopen. Het andere moest de deuren sluiten.

Corrigeer