Twee mannen dienen een klacht in

Homokoppel in elkaar geslagen in Brussels stadscentrum

Homokoppel in elkaar geslagen in Brussels stadscentrum

Foto: Facebook/belga

Brussel -

Twee mannen hebben maandagavond klacht ingediend omdat ze in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer zouden geworden zijn van een homofobe agressie, in het Brusselse stadscentrum. Dat meldt het Brusselse parket. Een van de mannen had op sociale media het verhaal van de agressie gedaan en dat was opgepikt door verschillende media.

Volgens het relaasdat Jonathan Agra doet op zijn Facebook-profiel, zouden de feiten plaatsgevonden hebben in de Paul Delvauxstraat, waar hij met zijn echtgenoot aan het wandelen was. Enkele adolescenten zouden hen eerst, ter hoogte van de Beurs, nagefloten hebben waarna ze het koppel zouden gevolgd zijn terwijl ze hen beledigden en ongepaste vragen stelden over hun seksuele relatie.

Het koppel vroeg de jongeren tevergeefs hen met rust te laten en een van de jongeren zou daarop twee vuistslagen gegeven hebben in de nek van één van beide slachtoffers. De jongeren zouden er vervolgens vandoor gegaan zijn maar op hun passen teruggekeerd zijn en beide slachtoffers in elkaar geslagen hebben, tot twee andere personen tussenkwamen en de jongeren definitief op de loop gingen.

Een meisje dat deel uitmaakte van het groepje, zou wel nog teruggekeerd zijn om de slachtoffers papieren terug te bezorgen die ze verloren hadden. Zij zou ook nog gezegd hebben dat ze zich niet goed voelde bij het gebeuren en dat ze een relatie als de hunne weliswaar niet goedkeurde maar het onrechtvaardig vond dat ze daarvoor slaag kregen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees