Man met meer dan 3 promille in bloed maakt het te bont

Torhout -

Een 31-jarige Torhoutenaar moest zich in de Brugse politierechtbank verantwoorden omdat hij met meer dan 3 promille in zijn bloed een ongeval met vluchtmisdrijf veroorzaakte. De politie trof de dronken man aan terwijl hij zijn auto aan het wegduwen was. Al leek dat niet bepaald goed te lukken.

Jelle H. maakte het in juni vorig jaar wel heel bont. Hij reed toen ’s nachts een omheining en een vlaggenmast aan. De dertiger reed verder tot aan het kruispunt van de Oude Gentweg en de Ambachtstraat in Torhout. Daar zagen getuigen hoe hij gewond en dronken op straat lag.

De politie snelde ter plaatse en zag hoe de man zijn wagen probeerde verder te duwen. Daarbij was hij echter gevallen en gewond geraakt. De agenten lieten hem blazen en daarbij bleek dat hij met 3,04 promille alcohol in zijn bloed had rondgereden. De jongeman gaf toe dat hij met een alcoholprobleem kampte. “Toen zijn ex hem verbood om zijn kinderen nog te zien, is hij veel beginnen drinken”, aldus zijn advocaat. “Maar nu is er geen alcoholgebruik meer. Dat is ook al onderzocht en bewezen.”

“Zwarte vlek”

De dertiger herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van het ongeval. “Die dag is voor hem een volledig zwarte vlek. Hij wist niet meer wat hij deed en kan er nu dan ook maar weinig zinnigs over zeggen”, aldus zijn advocaat.

De man werd eerder al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. Hij vroeg zelf een werkstraf, maar de politierechter veroordeelde hem tot een boete van 6.400 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van zes maanden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio