Wielerwereld met verstomming geslagen na nieuw overlijden Belgische renner: “Onze familie is ten einde raad”

Wielerwereld met verstomming geslagen na nieuw overlijden Belgische renner: “Onze familie is ten einde raad”

Jeroen Goeleven Foto: if

Beringen -

De wielerwereld is nog niet bekomen van de schok na het plotse overlijden van Michael Goolaerts in Parijs-Roubaix, of er valt al opnieuw een plots overlijden van een jonge wielrenner te betreuren. Ditmaal gaat het om Jeroen Goeleven (25) uit Paal-Beringen. Alles wijst op een natuurlijk overlijden.

Vader Danny Goeleven deed dinsdagmiddag de lugubere ontdekking. “Onze familie is ten einde raad. Vanmiddag heb ik onze zoon Jeroen levenloos aangetroffen in zijn kamer. Onbegrijpelijk, we zijn in diepe rouw.”

Hij tast in het duister over de doodsoorzaak. “Er zijn geen sporen van zelfmoord, dat is duidelijk. Opnieuw een gemotiveerde jongeling die onverklaarbaar afscheid neemt. Gezien de jonge leeftijd is het een overlijden dat onderzocht wordt. Wij weten alvast dat er niets zal gevonden worden m.b.t. het negativisme rondom het wielrennen waar hij momenteel zo veel voor deed.”

De lokale politie van Beringen-Ham-Tessenderlo werd onmiddellijk gewaarschuwd. Die kwam ter plaatse en verwittigde het parket, dat een wetsdokter stuurde. Uit de eerste bevindingen blijkt dat de jonge wielrenner een natuurlijke dood stierf.

Wielerwereld met verstomming geslagen na nieuw overlijden Belgische renner: “Onze familie is ten einde raad”
Jeroen Goeleven na het behalen van de provinciale titel tijdrijden, twee weken geleden in Leopoldsburg Foto: if

Limburgs kampioen tijdrijden

Jeroen Goeleven deed het als wielrenner goed bij de nieuwelingen en de juniores. Maar als belofte was de combinatie van trainen en studeren niet meer haalbaar. Hij zette daarom een stapje terug en ging als amateur koersen bij de Vlaamse Wielrijders Vereniging. Af en toe pikte hij een overwinning mee.

Jeroen kreeg toen opnieuw zin in de koers en wilde hogerop. Hij kreeg een kans bij het continentale team Colba. Toen prof worden niet mogelijk bleek, ging hij weer als amateur koersen. Hij werd onder meer twee jaar geleden Limburgs kampioen op de weg en twee weken geleden ook nog Limburgs tijdritkampioen. Als amateur nam hij dit seizoen ook meermaals deel aan open elitewedstrijden.

In de woorden van vader Danny: “Vaarwel ‘Kampioen van Limburg’, ONZE WERELDKAMPIOEN!”

Ook triatleet overleden

Dinsdag raakte ook het overlijden van Jan Cox bekend. De 33-jarige triatleet overleed maandag, meldt de website 3athlon.be. “Niet alleen aan zijn kale karakterkop was Jan altijd vlot te herkennen, maar vooral aan die sprankelende blik in zijn ogen en zijn altijd aanwezige glimlach. Hoe zwaar de wedstrijd ook was, als anderen aan het afzien waren, leek het alsof Coxke zich eens zo hard aan het amuseren was”, zo klinkt het onder meer op de website.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.