Voetbal1ste provincialegr katelijne - Peter De Peuter ziet zijn ploeg in derby nog eens uitpakken

“Bewezen dat we toch meekunnen”

“Bewezen dat we toch meekunnen”

Peter De Peuter. Foto: tom GOYVAERTS

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Hoewel het kalf al meerdere weken verdronken is voor rode lantaarn Groen Rood Katelijne, kon het zich dit weekend toch nog eens opladen voor een opmerkelijke prestatie. In de derby werd Oppuurs weggeblazen met een overtuigende 4-1 zege.

Coach Peter De Peuter was erg fier op zijn team. “We hebben bewezen dat we een ploeg hebben die op dit niveau meekan. Groen Rood Katelijne heeft zijn plaats in eerste provinciale. Spijtig dat we dit niveau niet gedurende een langere periode hebben kunnen vasthouden.”

Groen Rood speelde de voorbije weken al op een degelijk niveau. Zowel thuis tegen Sint-Job als tegen Kontich werd de zege in de slotminuten te grabbel gegooid. Dat had het team al op zijn minst vijf punten extra opgeleverd. Niet dat deze punten het behoud hadden kunnen forceren, maar de achterstand van de eenzame laatste was toch wat kleiner geweest.

“Tegen Oppuurs speelden we een schitterende eerste helft. We duwden de bezoekers 45 minuten met de rug tegen hun eigen doel. We kregen kans op kans en in tegenstelling tot vorige wedstrijden werden er daar maar liefst vier van verzilverd. Als onze efficiëntie in de wedstrijden na Nieuwjaar van dit niveau was geweest, dan waren we zeker niet in deze situatie beland. Maar dit alles is praat voor de vaak. Deze groep is aan het focussen op volgend jaar en elk resultaat dat ze dit jaar kan meepikken, is een meerwaarde. Een groot deel van de ploeg die zondag speelde, blijft bij de club en met de aanwinsten die zijn binnengehaald, moeten we een rol van betekenis kunnen spelen in tweede provinciale.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio