Hooverphonic heeft nieuwe zangeres en het is een ‘oude’ bekende

Hooverphonic heeft nieuwe zangeres en het is een ‘oude’ bekende

Foto: Universal Music

Op de nieuwe single van Hooverphonic, die de band van Alex Callier vandaag uitbrengt, maakt de nieuwe zangeres haar debuut. Het gaat om een oude bekende: Luka Cruysberghs, die vorig jaar The Voice won.

Romantic, heet de nieuwe single van Hooverphonic. In de typische weemoedige stijl van de band van Alex Callier hoor je Luka Cruysberghs voor het eerst aan het werk als Hooverphonic-zangeres.

Luka is een ‘oude’ bekende, want ze won in 2017 op amper 17-jarige leeftijd The Voice van Vlaanderen. Dat zij de nieuwe zangeres van Hooverphonic is, stond eigenlijk in de sterren geschreven: ze was de chouchou van coach Alex Callier en zong in de liedjeswedstrijd zelfs Mad About You.

“Sindsdien zijn we contact blijven houden”, zegt Hooverphonic-opperhoofd Alex Callier woensdagochtend op Studio Brussel. “Eerst zijn we liedjes beginnen te testen voor haar. Het eerste deel was om een single uit te brengen onder haar eigen naam.”

Dat plan veranderde toen de sluwe Callier haar tien nummers gaf om uit te kiezen. Luka koos voor Romantic. “En toen zei ik haar dat dat een Hooverphonic-nummer is. Met haar stem erop was het perfect. Luka is een blijver.”

“Het is een wereldprimeur”, aldus Callier. “Voor de allereerste keer neemt een coach uit The Voice een kandidaat op in zijn eigen groep.”

Terwijl andere 17-jarigen nu op de schoolbanken zitten, ondergaat Luka vanavond in de Islington Assembly Hall in Londen haar vuurdoop. “Het is mijn eerste echte concert”, zegt ze op StuBru. “Het maakt het nog extra spannend dat het in Londen is. En daarna een tournee in de VS: ik heb er zoveel zin in. Het is echt een avontuur.”

Hooverphonic live zien kan op 14 december in Caserne Fonck in Luik en op 28 december in de Lotto Arena in Antwerpen. De ticketverkoop voor dat laatste concert start vrijdag 20 april om 10 uur.

Geike en Noémie

Hooverphonic heeft de voorbije jaren heel wat grote hits gescoord in ons land en daarbuiten. Dat deden Alex Callier en Raymond Geerts van de band met meerdere zangeressen. Geike Arnaert en Noémie Wolfs zijn de twee bekendste. Op In Wonderland, het album dat in 2016 uitkwam, waren meerdere zangers en zangeressen te horen.

Corrigeer

MEER NIEUWS