Food

Als zelfs Gordon Ramsay veganisme een kans geeft…

Als zelfs Gordon Ramsay veganisme een kans geeft…

Foto: Isopix

Gordon Ramsay heeft het niet echt begrepen op vegetariërs en veganisten en maakte dat meermaals duidelijk met enkele forse uitspraken en tweets, maar nu deelde hij op sociale media zelf een opvallende boodschap. "Ik ga dit veganismeding eens een kans geven", klinkt het bij een foto van een veganistische pizza van zijn nieuwe restaurant. Zweert de topchef voortaan vlees af?

Sterrenchef Gordon Ramsay is een notoir vleesliefhebber en stak dat in het verleden niet onder stoelen of banken. Zo zei hij ooit dat allergisch is aan veganisten en zijn grootste nachtmerrie waarheid zou worden als zijn kinderen hem zouden komen zeggen dat ze vegetariër geworden zijn. Of hij tweette: "Ik ben een lid van PETA (dierenrechtenorganisatie, red.) People eating tasty animals..."

Groot was dan ook de verbazing van vele van zijn volgers toen hij op Twitter een foto deelde van een vegantische pizza. "Ik ga dit veganismeding eens een kans geven, ja dat heb je juist gehoord", klinkt het.

Pizza zonder kaas

Komt er voortaan geen vlees meer op zijn bord? Zo'n vaart zal het waarschijnlijk wel niet lopen, maar hij lijkt er in elk geval meer open voor te staan. Dat bewijst ook die pizza die hij op de menukaart heeft gezet van Gordon Ramsay Street Pizza, de zaak die zopas in Londen de deuren heeft geopend. Het gaat om eentje met aubergine, geroosterde pijnboompitjes en pesto van wilde look en tomaat die ook zonder kaas gemaakt kan worden. De wonderen lijken de wereld nog niet uit.

 

 

Corrigeer