Met trofeeën van Het Nieuwsblad

Belgian Basketbal Awards zet op 22 mei Belgisch basketbal in de kijker, schrijf je hier in!

Belgian Basketbal Awards zet op 22 mei Belgisch basketbal in de kijker, schrijf je hier in!

Foto: Rudy DECLERCK en blg

Op dinsdag 22 mei vinden de “Belgian Basketball awards” plaats. De Pro Basketball League organiseert samen met de mediapartners Het Nieuwsblad, La Dernière Heure en DB Video het awards evenement zowel voor de Euromillions Basketball League als Top Division Women.

Doel is om het Belgische basketbal die avond extra in de kijker zetten. De AED Studios te Lint vormen het decor voor dit uniek evenement. De deuren gaan open om 20uur en de inkom is gratis!

Het is acht jaar geleden dat er nog een show werd georganiseerd rond de awards, toen in de Carré te Willebroek. Onder meer de basketbalprijzen van Het Nieuwsblad worden die avond uitgereikt. De trofee Belgische Speler van het Jaar is één van de oudste sportprijzen in België en wordt maar liefst voor de 60ste keer uitgereikt. De legendarische Jef Eygel was in 1959 de eerste winnaar. Met onder meer Willy Steveniers, René Aerts, Rik Samaey (met tien trofeeën recordhouder), Ronny Bayer, Jean-Marc Jaumin, Sam Van Rossom, Tomas Van Den Spiegel, Roel Moors en Christophe Beghin staat deze erelijst vol met ronkende namen.

De trofee Ster van de Coaches zal niet meer apart uitgereikt worden. De punten die de coaches wekelijks geven in Het Nieuwsblad aan de drie best presterende spelers van elke wedstrijd worden meegeteld in de stemming voor de MVP (Most Valuable Player) en hebben in deze trofee dus een grote impact.

De trofeeën

- MVP (Most Valuable Player = beste speler en speelster van het kampioenschap => alle nationaliteiten)

- Speler en Speelster van het Jaar (Belgisch)

- Belofte van het Jaar (Belgisch vrouwen en mannen)

- Coach van het Jaar

- Scheidsrechter van het Jaar

- Lifetime Achievement Award

Aan de hand van fanvoting en de stemmen van de jury wordt er ook een All Defensive Team en een All Offensive Team van telkens 5 spelers bepaald. De genomineerden voor de individuele awards worden op 7 mei bekendgemaakt. De Inkom is gratis.

Wil jij dit basketfeest niet missen? Schrijf je dan in op de site en ontvang je voucher om het event bij te wonen!

Voor meer info ga naar www.belgianbasketballawards.be!

Corrigeer