Dertiger die jonge vader doodstak op café in Mol krijgt twintig jaar cel

Dertiger die jonge vader doodstak op café in Mol krijgt twintig jaar cel

Johnny Hensen werd in oktober 2016 doodgestoken tijdens een halloweenfeestje in café L’Estrade in Mol. Foto: rr

Mol -

Ekrem S., een dertiger uit Mol, is woensdag door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot twintig jaar voor de doodslag op Johnny Hensen uit Neerpelt. S. gaat in beroep

De feiten deden zich op 30 oktober 2016 voor in café L’ Estrade in de Corbiestraat, de belangrijkste uitgaansbuurt in Mol. De dertiger begon er amok te maken nadat hij was afgewezen door een meisje. De cafébazen wilden Ekrem S. aan de deur zetten, maar de beklaagde verzette zich. Johnny Hensen, die ook als klant in het café aanwezig was, wilde de uitbaters een handje helpen, maar kreeg tijdens de schermutseling twee messteken van de beklaagde.

Eén steek drong 17 centimeter diep het lichaam binnen en raakte het hart van het slachtoffer op twee plaatsen. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De openbare aanklager had twintig jaar gevorderd, de maximumstraf voor doodslag, en de rechtbank ging woensdag ook in op die eis. De rechtbank sprak ook een levenslange ontzetting uit de rechten uit.

Ergun Top, de advocaat van Ekrem S., gaf na het aanhoren van het vonnis te kennen dat zijn cliënt in beroep zal gaan. "We blijven er bij dat dit geen doodslag was, maar slagen en verwondingen met de ongewilde dood tot gevolg."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio