Politieactie tegen No Surrender MC: drugs en wapens gevonden

Politieactie tegen No Surrender MC: drugs en wapens gevonden

Archiefbeeld. Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Ravels -

Bij een gerichte controleactie tegen leden van motorclub No Surrender MC, in Poppel (Ravels), heeft de politie dinsdagavond drugs en wapens gevonden. Eén persoon werd gerechtelijk aangehouden.

De actie werd uitgevoerd door de lokale politiezone Keno (Arendonk, Ravels en Retie) in samenwerking met de federale politie en de Nederlandse politie. Ze was specifiek gericht tegen leden van de motorclub No Surrender MC.

Tussen 19 en 21 uur stonden er twee dispositieven, aan weerszijden van het clublokaal aan de Tilburgseweg in Poppel (Ravels) - één in Nederland, één in België. In totaal werden 45 leden gecontroleerd.

Eén persoon werd gerechtelijk aangehouden omdat hij een dealershoeveelheid cocaïne bij zich had. Zijn aanhouding is ondertussen bevestigd door de onderzoeksrechter. Er werden ook vijf pv’s opgesteld voor gebruikershoeveelheden cocaïne. Daarnaast stelde de politie vijf pv’s op voor verboden wapenbezit (messen) en drie pv’s voor verkeersovertredingen, waaronder één voor alcoholgebruik.

Negentig procent van de gecontroleerden waren Nederlanders.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio