Onbekende verpleegster verbaast met tweede plaats in één van ’s werelds grootste marathons

Onbekende verpleegster verbaast met tweede plaats in één van ’s werelds grootste marathons

Sellers, hier nog op de derde plaats. Foto: AFP

De 26-jarige Sarah Sellers beleefde maandag de dag van haar leven. De zelfs bij atletiek-kenners onbekende Amerikaanse verbaasde met een tweede plaats in de prestigieuze marathon van Boston. De verpleegster hield aan haar tweede plaats een cheque van 75.000 dollar over.

De marathon van Boston behoort tot de zogenaamde Grand Slam van het internationale marathon-circuit. Atletes van over de ganse wereld willen dan ook deze wedstrijd op hun naam schrijven. Maar dat was niet de ambitie van Sarah Sellers, een 26-jarige verpleegster-anesthesiste die via een zege in de marathon van Huntsville een wildcard had gekregen. Zij startte vooral om haar jongere broer Ryan onderweg bij te kunnen staan. De regen en een harde wind maakten er een zware wedstrijd van waarin Sellers, met het verstrijken van de kilometers, zich almaar beter in haar sas ging voelen. Uiteindelijk finishte ze in 2u44’04”, goed voor de tweede plaats. “Toen ze me vertelden dat ik tweede was geworden, wilde ik het eerst niet geloven”, kan ze er nu al om lachen. “Tweede Amerikaanse, tweede in mijn leeftijdscategorie? Ik wist het gewoon niet. Mijn trainer had me op het hart gedrukt rustig te starten, wat ik ook heb gedaan. Pas na dertig kilometer heb ik me laten gaan.”

LEES HIER het verhaal van de gekke Japanner die in Boston bij de mannen won

Ook de insiders wisten niet goed wat gedaan met haar prestatie. Sellers had haast geen officiële tijden achter haar naam staan omdat ze weinig wedstrijden loopt. Als tiener leek ze wel een veelbelovende atlete maar blessures allerhande wierpen haar lange tijd uit competitie. “Mijn job als verpleegster-anesthesiste zorgt er ook voor dat ik moeilijk kan trainen. Ik loop ofwel om 4u ’s ochtends, voor mijn werkshift. Of ik loop nog enkele kilometers na mijn job. Neen, ik ga mijn job niet opgeven, ook al leverde deze tweede plaats me 75.000 dollar op. Die gaan we gebruiken om de studieleningen van mezelf en mijn echtgenoot versneld af te betalen. En om mijn 180 dollar inschrijvingsgeld te recupereren.”

Toch hoopt Sellers dat deze prestatie de voorbode is van meer. “Heimelijk droom ik er van mij te kwalificeren voor de Spelen van Tokyo.”

Oh ja, de marathon van Boston werd bij de vrouwen gewonnen door de Amerikaanse Desirée Linden.

Corrigeer