Dochters van Bart De Pauw spelen rolletje in fictiereeks ‘De Dag’

Dochters van Bart De Pauw spelen rolletje in fictiereeks ‘De Dag’

Winter De Cock, Amélie De Pauw en Charlotte De Pauw Foto: FBO Film

Wie bij Telenet geabonneerd is op het betaalpakket Play of Play More, kan sinds enkele weken kijken naar ‘De Dag’, de nieuwe fictiereeks van Jonas Geirnaert (35) en zijn vriendin Julie Mahieu (34). In de reeks hebben de dochters van tv-maker Bart De Pauw een rolletje, meldt TV Familie deze week.

‘De Dag’ is een twaalfdelige dramareeks over een gijzeling in een bank en speelt zich af op één enkele dag, van voorbereiding tot ontknoping. De dag is opgedeeld in zes delen die elk tweemaal getoond worden: één keer vanuit het standpunt van politie en pers, één keer vanuit het standpunt van de daders, de slachtoffers en hun familieleden. De reeks is momenteel te zien op Play, het betaalpakket van Telenet, maar wordt dit najaar ook lineair uitgezonden op Vier.

Opvallend: in ‘De Dag’ spelen Amélie (16) en Charlotte De Pauw (14) een rolletje, de dochters van tv-maker Bart De Pauw. Het idee kwam van regisseur Dries Vos, die net als Jonas Geirnaert eerder al met De Pauw heeft samengewerkt. “Aangezien we voor ‘De Dag’ nog enkele meisjes zochten, vond Dries het leuk om Amélie en Charlotte aan te spreken”, legt Geirnaert deze week uit aan TV Familie.

(lees verder onder de foto)

Dochters van Bart De Pauw spelen rolletje in fictiereeks ‘De Dag’
Foto: FBO Film

Amélie en Charlotte waren best zenuwachtig voor hun televisierol. “Maar het waren gezonde zenuwen. Met een vader als Bart De Pauw is zo’n televisieset voor hen geen geheel vreemd terrein, natuurlijk.”

Voor Amélie was het in elk geval niet haar eerste keer op tv: in ‘Het Geslacht de Pauw’ kwam ze 14 jaar geleden ook al geregeld in beeld. Op de foto hieronder is ze te zien in de armen van haar tv-oma - in het echte leven trouwens Bart De Pauws schoonmoeder en dus haar échte oma.

Dochters van Bart De Pauw spelen rolletje in fictiereeks ‘De Dag’
Foto: VRT - Lies Willaert
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees