Peter Sagan: “Denk niet dat we het wielrennen de schuld kunnen geven van dood Goolaerts”

Peter Sagan: “Denk niet dat we het wielrennen de schuld kunnen geven van dood Goolaerts”

Foto: Photo News

De overwinning in Parijs-Roubaix had een speciale betekenis voor Peter Sagan, zei de wereldkampioen. Hij werd altijd al aangetrokken door de hardheid van de koers. Al werd de hel van het Noorden dit jaar opgeschrikt door de dood van de jonge Belgische coureur Michael Goolaerts. “We kunnen het wielrennen daar niet de schuld van geven”, zei de Slovaak in een interview met The Guardian.

Sagan was in de zevende hemel toen hij Parijs-Roubaix won. “Al van toen ik jong was, is het altijd mijn droom geweest eens een keer Parijs-Roubaix te winnen”, vertelt hij. “Ik was toen helemaal niet bezig met het WK of de Ronde van Vlaanderen”, koersen die hij eerder in zijn carrière wel al kon winnen.

“Twee keer heb ik Parijs-Roubaix niet uitgereden, en toen ik het wel deed was ik er veel erger aan toe dan dit jaar. Als je voor de eerste plaats vecht, zit je daar met een heel ander gevoel. Dan denk je niet meer: ‘dit is de hel van het Noorden. Dat besef je een paar dagen later pas, als je voelt hoe moe je bent. Zeker de eerste morgen na mijn zege was ik echt doodop van al dat schudden op die kasseien.”

Peter Sagan: “Denk niet dat we het wielrennen de schuld kunnen geven van dood Goolaerts”
Foto: Photo News

Spijtig genoeg zal Parijs-Roubaix 2018 niet alleen de geschiedenisboeken ingaan als degene die hij won, maar ook omdat de betreurde Michael Goolaerts er het leven liet. De jonge Belgische wielrenner werd geveld door een hartstilstand. Een gevolg van de te harde koers? “Ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar volgens mij kan je het wielrennen hier niet de schuld van geven”, aldus Sagan. “Ik kende Goolaerts niet persoonlijk, maar ik vind zijn dood verschrikkelijk. Ik betreur het enorm.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.