Politie schiet man met mes en vuurwapen neer aan station Aalst

Politie schiet man met mes en vuurwapen neer aan station Aalst

Foto: RR.

Aalst -

Aan het station van Aalst is een verdachte man neergeschoten door de politie, dat bevestigt Christoph D’Haese (N-VA), de burgemeester van Aalst, aan de redactie van Het Nieuwsblad. De man liep er rond met een getrokken mes. Verschillende politiewagens en een ambulance zijn aanwezig.

Volgens de burgemeester liep de man woensdagavond omstreeks 21 uur in de buurt van het station met een getrokken mes. “De politie is snel en efficiënt ter plaatse gekomen”, vertelt de burgemeester aan de redactie van Het Nieuwsblad. De agenten maanden de man aan om zijn mes neer te leggen. Toen hij het mes weggooide, zagen de agenten dat de man een vuurwapen bij zich had en hebben ze hem neergeschoten.

De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd. Hij zou niet in levensgevaar verkeren. Agenten van de lokale politie bewaken de man daar. Waarom hij gewapend rondliep aan het station, is nog onduidelijk. Ook over zijn identiteit is nog niets bekend.

(Lees verder onder de video)

Burgemeester D’Haese benadrukt dat volgens de eerste vaststellingen de politie correct en wettig handelde. “Ik heb overleg gehad met de korpschef. Alles wijst er volgens de eerste ingewonnen informatie op dat het een zaak van wettige zelfverdediging van de agenten was. De man was gevaarlijk want dubbel gewapend”, zegt de burgemeester.

Een ooggetuige vertelt aan onze redactie dat hij een knal hoorde “alsof ze een trekbommetje afstaken”. De aanvaller slaakte een kreet van pijn en viel op de grond. Een toegesnelde agent zou, volgens de ooggetuige, een tweede schot gelost hebben dat de aanvaller in zijn been trof. Ook een tweede getuige bevestigt het verhaal.

(Lees verder onder de foto)

Politie schiet man met mes en vuurwapen neer aan station Aalst
Foto: carlo coppejans

Twee onderzoeken

Het parket is ter plaatse en is een onderzoek begonnen. Volgens de standaardprocedure als een agent betrokken is bij een schietpartij, zijn twee onderzoeken geopend. Eén naar de het schietincident met de politieman, en een tweede naar de feiten die tot die schietpartij geleid hebben. Daarvoor worden onder meer de beelden van de camera’s in en rond het station opgevraagd.

De identiteit van de verdachte is nog niet bekend. De agenten geraakten niet gewond bij de interventie en er is ook geen melding van andere slachtoffers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees