Jong CD&V Deinze, Het Land van Nevele wil iedereen ZAT

Jong CD&V Deinze, Het Land van Nevele wil iedereen ZAT

In hun ‘leuke’ sweaters kondigen de jongeren van CD&V Deinze en Het Land van Nevele een ZAT-actie aan voor de rocktempel De Brielpoort. Ze willen jongeren sensibiliseren om na een fuif zorg te dragen voor elkaar en Zonder Accidenten Thuis te komen. De Dei Foto: John De Vlieger

‘Jong CD&V Deinze, Het Land van Nevele’, lanceert een sensibiliseringscampagne met een oproep naar jongeren toe om zorg te dragen voor elkaar tijdens het uitgaan. “We hebben graag dat jongeren uitgaan en plezier maken maar we roepen hen op om zorg te dragen voor elkaar”, zegt voorzitster Stephanie Debeurme van Deinze.

“Vanuit de media maar ook beroepshalve (nvdr Stephanie is leerkrachte Middelbaar Onderwijs) hoor ik dat jongeren soms wel eens alleen met hun fiets of te voet naar huis gaan. Ik denk dat je met twee altijd sterker bent. Het is aangenamer en je hebt gezelschap. Daarom willen wij iedere jongere ZAT, wat staat voor Zonder Accidenten Thuis’.”

“Deze campagne gaat breed”, weet Jong CD&V-voorzitter Tim Dhaenens van Nevele. “Het gaat van gezien worden in het verkeer tot niet instappen bij iemand die teveel gedronken heeft. Jen kan zelfs voor diezelfde chauffeur helpen zoeken naar een alternatief, zodat ook hij of zij veilig thuis geraakt. We starten nu met deze actie omdat we zaterdag reeds aanwezig willen zijn op de Muurfuif in Deinze en op de Chirofuif in Landegem. We gaan op beide plaatsen ludieke duim-sleutelhangers met een LED-lampje uitdelen. Zo willen we iedereen belonen met een ‘like’ die Zonder Accidenten Thuiskomt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio