Haar zoon is al volwassen, maar toch gelooft niemand hoe oud deze vrouw is

Haar zoon is al volwassen, maar toch gelooft niemand hoe oud deze vrouw is

Foto: Facebook

De Britse Shimmi Munshi wordt bijna gegarandeerd om haar identiteitskaart gevraagd wanneer ze wijn wil kopen in de winkel. Toch is de vrouw al ettelijke decennia volwassen. En wanneer ze met haar zoon op stap gaat, denken mensen maar al te vaak dat ze een koppel zijn. “Terwijl al mijn vriendinnen ouder worden, lijk ik de andere kant op te gaan.”

Haar zoon Ameen is twintig en studeert informatica. Het was aan de schoolpoort dat Shimmi ontdekte dat ze merkbaar minder snel verouderde dan de andere moeders. “Ze konden niet geloven dat ik geen geheimen had. Ik heb nooit plastische chirurgie gehad. En mijn schoonheidsritueel bestaat uit babydoekjes en welke crème er dan ook in aanbieding is in de supermarkt.”

Verder probeert ze gewoon goed voor zichzelf te zorgen. “Ik drink groene thee en rook niet. Ik ga naar de plaatselijke fitness en ik drink veel water. Maar ik ben geen sportfanaat of schoonheidskoningin. Ik kijk zelfs bijna nooit in de spiegel. Ik denk eigenlijk niet eens zo vaak aan mijn uiterlijk.”

Haar zoon is al volwassen, maar toch gelooft niemand hoe oud deze vrouw is
Foto: Facebook

“Als tiener was ik altijd een van de grootsten, dus zag ik er altijd iets ouder uit dan mijn vrienden. Maar op 1.65 meter stopte ik plots met groeien, en ik heb een heel slank en klein gestel. Ik voel me de vrouwelijke versie van Peter Pan, het meisje dat nooit groot werd.”

Toch heeft dat ook zijn nadelen. “Ik ben al zo vaak om mijn identiteitskaart gevraagd wanneer ik alcohol wil kopen, en soms weigeren ze gewoon mij te bedienen. Maar het is het vaak waard om de blik op het gezicht van de winkelbediende te zien eenmaal ik ze mijn identiteitskaart geef.”

Haar zoon is al volwassen, maar toch gelooft niemand hoe oud deze vrouw is
Foto: Facebook

Shimmi was 21 toen ze beviel van Ameen, en doorheen de jaren veranderde de perceptie van anderen. Eerst dachten vreemden steevast dat Shimmi en Ameen broer en zus waren, de laatste jaren denken ze vaak dat de twee een koppel zijn. “Ameen wordt er gek van. Zelfs op zijn eindejaarsbal dachten ze dat we een koppel zijn. En op een oudercontact op zijn school kreeg ik wel eens te horen dat ze toch liever de moeder van Ameen zouden spreken in plaats van zijn zus.”

Dat ze er op haar 41ste nog steeds zo fris en fruitig uitziet, mag eigenlijk nog verbazen aangezien Shimmi al tien jaar tripjes naar het ziekenhuis maakt. Ze lijdt namelijk aan gastroparese, een aandoening die haar tot wel zestig keer per dag doet overgeven. “Zelfs al voel ik me waardeloos, zelfs dan slaag ik er blijkbaar nog in om er jong uit te zien. Ik wou dat ik een geheim had dat ik kon delen, maar de waarheid is dat ik geen idee heb hoe ik het doe.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees