Whatever we want? "Een nieuwe ‘Francis Rossi’ voor onze coverband”

Whatever we want? "Een nieuwe ‘Francis Rossi’ voor onze coverband”

Belgian Quo is op zoek naar een vervanger voor hun zanger (derde van links). Foto: RR

Keerbergen / Boortmeerbeek / Tielt / Torhout / Gent -

De Belgische en bijna perfecte kopie van rockband Status Quo, Belgian Quo, zoekt een nieuwe zanger. Francis Wildemeersch kapt omwille van verschillende redenen. De band zoekt dus een nieuwe Francis (Rossi), al lijkt de zoektocht moeilijker dan gedacht.

De nieuwe Francis Rossi, de originele zanger van Status Quo, moet immers voldoen aan verschillende en niet evidente eisen. Hij dient de trekjes te hebben van de originele, kunnen gitaarspelen en zingen. Dat zegt drummer en manusje-van-alles Wesley Jaques (36) van de Belgian Quo Band: “De kleinte details zijn belangrijk want we zoeken iemand die bijna een kopie is. Het enige waar we billijk over ‘kunnen’ zijn is het uiterlijk, dat bepaal je niet zelf. We zoeken inmiddels al twee maanden, en hebben verschillende geïnteresseerden gezien, maar niemand leek geschikt. Tegen september willen we opnieuw en na een sabbatjaar kunnen starten met repeteren.”

Meebrullen

Ook op persoonlijk vlak moet alles wat kloppen en matchen: “We hebben allemaal een fulltime job en komen uit verschillende hoeken van het land, toch hebben we verleden zomer in juli en augustus alleen al achttien keer samen gespeeld. Het moet dus ook klikken met de nieuwe zanger én geloofwaardig overkomen. Inmiddels hebben we in ons elfjarig bestaan in eigen land maar ook op verschillende plaatsen in het buitenland een livereputatie opgebouwd. We spelen haast altijd dezelfde set en die moet ‘af’ zijn. Na al die jaren verwacht het publiek dat. Ze moeten worden aangezet tot het meebrullen van de bekendste nummers.”

Gegeerde plaatsen

Koen Vermeiren is een van de enige organisatoren in Vlaanderen van een tributefestival (Tribtown in Keerbergen). Hij kent de Belgian Quo Band goed maar kon ze nog niet strikken. “We hopen op volgend jaar met de nieuwe zanger”, glimlacht hij. “Ik begrijp de band volledig wanneer ze stellen naar een haast perfecte kopie te zoeken. Ook wij als organisator merken dat de geloofwaardigheid groot moet zijn. Mensen moeten haast kunnen kijken naar het origineel. Vorig jaar programmeerden we The Bruceband uit Nederland. Die zanger lijkt zelfs sprekend op Springsteen. Hij praat en stapt zelfs als The Boss.”

Vermeiren zegt dat een tributefestival de perfecte oplossing is om op een betaalbare manier bands aan het werk te zien. “Mensen willen een jukebox, meebrulmomenten tegen geen al te hoge inkomprijzen. Wij programmeren over zes weken de Belgische versies van U2, Amy Winehouse en uit Nederland Toe Maar, de tributeband van Doe Maar. De plaatsen op een dergelijk festival zijn erg begeerd”, zegt Vermeiren.

Dat bevestigt ook drummer Wesley Jaques: “Aangezien de plaatsen op een tributefestival snel zijn ingevuld, beperken we ons niet meer tot die niche. We spelen overal, waar men ons vraagt. Nu nog een nieuwe zanger”, zegt hij.

INFO

Wordt u de nieuwe frontman van de Belgian Quo Band? Contact via info@belgianquoband.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees