Voetbal1ste provincialebranddonk - gr katelijne (zondag 15.00u)

Peter De Peuter, die T2 wordt bij ex-club Duffel, opzijgeschoven als hoofdcoach bij GR Katelijne: “Als de club van je hart komt, moet je volgen”

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Rode lantaarn GR Katelijne gaat zondag voor een totaal overbodige wedstrijd op bezoek bij Branddonk. De coach op de Katelijnse bank: John Verbruggen. De assistent vervangt Peter De Peuter, die gisteravond per direct aan de deur werd gezet. Dat gebeurde nadat De Peuter het bestuur had ingelicht dat hij volgend seizoen opnieuw aan de slag gaat bij Duffel, de club waar hij vorig seizoen nog aan de kant geschoven werd als hoofdcoach. Maar nu keert De Peuter dus toch terug naar geel-rood om er volgend seizoen assistent-coach te worden onder Stijn Geys.

Het geflirt tussen De Peuter en zijn ex-club FC Duffel begon enkele weken geleden na de aanstelling van Stijn Geys als hoofdcoach en het wegvallen van Marc Ghijs.

“Uiteraard was ik onmiddellijk gecharmeerd door het aanbod”, zegt De Peuter. “Hoewel ik met geen slecht woord kan reppen over Groen Rood Katelijne, laat je zo’n kans niet links liggen. Als de club van je hart, de club waar je de grootste successen hebt behaald en die dan ook nog eens drie reeksen hoger voetbalt, aanklopt, dan moet je reageren. Ik had er spijt van gekregen als ik deze kans had laten passeren. Ik bedank Katelijne voor het vertrouwen en wens hen het allerbeste toe in de toekomst.”

Bij Groen Rood Katelijne zelf was men bij monde van voorzitter Gery Vercammen allerminst te spreken over de handelwijze van hun (ex-)coach. “Wij hebben De Peuter bij wijze van spreken uit de goot gehaald, nadat hij in Duffel aan de kant werd geschoven”, zegt Vercammen. “Wij waren zeer tevreden over zijn werk en hadden alle voorbereidingen naar volgend seizoen getroffen. Nu kunnen we opnieuw beginnen. Dit is de grootste teleurstelling in mijn tienjarig bestaan als voorzitter.”

Duffel vraagt begrip

Bij FC Duffel wordt dan weer gesproken van een logische oplossing. “Tja, ik kan de ontgoocheling bij GR Katelijne begrijpen, maar ik hoop dat de goede banden tussen onze clubs behouden kunnen blijven”, aldus voorzitter Denis Raveschot. “Peter De Peuter heeft in Duffel altijd heel goed gelegen bij spelers en fans. Dit is de club van zijn hart, zijn thuis. Bovendien treft hij met Stijn Geys een hoofdcoach met wie het ontzettend klikt. Het is de bedoeling dat we met Peter De Peuter een T2 voor lange termijn hebben aangetrokken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio