Twee jaar vermist, maar nu is tiener plots weer thuis met brede glimlach “en verhalen waar je mond van open valt”

Twee jaar vermist, maar nu is tiener plots weer thuis met brede glimlach “en verhalen waar je mond van open valt”

Foto: Facebook

Hij was vijftien toen hij thuis vertrok om een vriend te bezoeken. Hij zou echter niet meer thuiskomen. Zijn familie heeft stille wakes gehouden voor hem, oproepen gelanceerd en hem als vermist opgegeven, maar twee jaar lang bleven ze in het ongewisse. Tot hij plots weer opdook, alsof er niets gebeurd was.

Aubrey Jayce Carroll was een tiener zoals vele anderen, maar toen hij twee jaar geleden van de aardbol verdwenen leek, wachtte hem een bestaan dat heel wat anders moet zijn geweest dan dat van andere tieners. Twee jaar lang was hij spoorloos, maar deze week kwam hij weer thuis, lachend en wuivend naar de camera alsof er nooit iets gebeurd was.

“Hallo, ik ben Aubrey Caroll. Het is fijn jullie allemaal te zien”, zo sprak de intussen 17-jarige Aubrey de verzamelde pers toe, geflankeerd door de politiecommissaris van Griffin, Georgia. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor al jullie gebeden en om te zorgen voor mijn mama. Ik waardeer het zeer. Ik ben oké. Ik heb altijd gelachen en dat moeten jullie ook doen.”

De jongeman zou de afgelopen jaren doorgebracht hebben bij een groep “die eruitzagen als mensen uit de tijd van Woodstock”, zo liet de commissaris optekenen tijdens de persconferentie.

Klaar om naar huis te komen”

Op 10 april kwam het onderzoek naar de vermiste Aubrey plots in een stroomversnelling terecht toen speurders op een Facebook-account stootten dat de jongen zelf aangemaakt had onder een valse naam. “We ontdekten ook dat Aubrey niet minder dan vijf keer in aanraking is gekomen met de arm der wet onder zijn valse naam.”

Ze besloten dan ook niet meteen actie te ondernemen en simpelweg te wachten tot hij weer tegen de wet aan liep. “Hij had steun en alles wees erop dat hij gelukkig en niet in gevaar was”, zo verantwoordt de commissaris hun strijdplan. Uiteindelijk zou het een familielid van Aubrey zijn dat de jongen een bericht stuurde op Facebook en overhaalde om zijn moeder te bellen.

“Verhalen die je mond doen openvallen”

“Aubrey belde zijn moeder op en vertelde haar dat hij klaar was om naar huis te komen.” Er werd hem verzekerd dat de politie hem niet zou oppakken en maandagavond was het zover. Na twee jaar kon zijn moeder hem eindelijk weer aan haar borst drukken.

“Hij vertelde ons dat hij op zijn eentje vertrokken is, niet ontvoerd, gekwetst, misbruikt, uitgebuit of in enige andere hoedanigheid geschaad is geweest”, klonk het nog bij monde van commissaris Dix. “Zijn verhaal is absoluut verbazingwekkend. Hij heeft dingen gezien en gedaan die je mond doen openvallen.”

Wat die dingen juist zijn? Dat wilde de man niet vertellen, op vraag van Aubrey. “Dat is aan hem om te vertellen wanneer de tijd rijp is.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees