Brakelse Open VLD’er veroorzaakt ernstig ongeval

Burgemeester blaast positief na zwaar ongeval met dorpsgenoot, slachtoffer is er erg aan toe

Burgemeester blaast positief na zwaar ongeval met dorpsgenoot, slachtoffer is er erg aan toe

Foto: Shutterstock, RR.

Brakel -

De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (53, Open VLD) heeft positief geblazen na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ­ingetrokken. Het slachtoffer was er zo erg aan toe dat hij gisteren nog niet ondervraagd kon worden.

De precieze omstandigheden van het ongeval waren gisteravond nog niet duidelijk. Maar feit is dat Stefaan Devleeschouwer (Open VLD), de burgemeester van Brakel, woensdagavond betrokken raakte bij een zeer zware botsing op de Steenweg (N8) in Sint-Maria-Lierde. Het gaat om een ongeval waarbij de burgemeester volgens onze informatie een dakwerker (35) uit Brakel aanreed. Het is niet duidelijk of die man in zijn wagen zat of naast het voertuig stond. De dakwerker raakte hoe dan ook zwaargewond.

In kritieke omstandigheden werd hij naar het Universitair Ziekenhuis in Gent overgebracht. Gisterochtend was de man buiten levensgevaar, maar zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij voorlopig nog niet ondervraagd kon worden.

De politie kwam ter plaatse na het ongeval. De burgemeester mocht meteen een verklaring afleggen, en werd onmiddellijk aan een ademtest onderworpen. Daaruit bleek dat Devleeschouwer gedronken had. “Het rijbewijs van de aanrijder is voor vijftien dagen ingetrokken voor rijden onder invloed”, bevestigt Julie Van Hoorebeke, persmagistraat van het parket in Oudenaarde.

Tegenstrijdige getuigenissen

De politie wilde gisteren niet meer details van het ongeval vrijgeven. Ze kon zich enkel baseren op de verklaring van de burgemeester en een aantal – mogelijk tegenstrijdige – getuigen.

De situatie waarin de burgemeester betrokken raakte, ligt duidelijk erg delicaat. “Toen de politie op de plaats van het ongeval kwam, stond daar ook enorm veel volk. Dat maakte de omstandigheden moeilijk te onderscheiden. Hopelijk brengt het onderzoek snel klaarheid”, zegt een politiebron.

Het was gisteravond ook niet duidelijk of burgemeester Devleeschouwer na het ongeval gearresteerd werd. Hij was in elk geval niet bereikbaar voor een reactie, en ook zijn echtgenote was karig met commentaar. “Het klopt dat mijn man bij dat ongeval betrokken was en dat de politie daar aanwezig was. Maar voor de rest wordt daar niet meer uitleg over gegeven. Dat is níét nodig”, zei ze. De familie van het slachtoffer wenst voorlopig niet te reageren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees