Het is (alweer) een jongen! Groot gezin met dertien zonen verwelkomt nieuwe baby

Het is (alweer) een jongen! Groot gezin met dertien zonen verwelkomt nieuwe baby

Je durft er bijna niet meer op hopen, als je al dertien zonen hebt. Maar toch wou het gezin Schwandt stiekem heel graag ook een meisje in hun gezin. Toen mama Kateri voor de veertiende keer zwanger was, dachten ze dat het nu wel zover zou zijn. Tot ze woensdag beviel van… een jongen. Alweer.

0,01 procent. Zo klein is de kans dat je dertien zonen op de wereld zet, volgens de berekening van genetisch experten. Maar de kans op een meisje blijft natuurlijk vijftig procent bij elke zwangerschap. En dat was exact waar de familie Schwandt uit Rockford in de Amerikaanse staat Michigan op hoopte. “Ik heb alle jongensdingen al gedaan. Ik zou alles graag eens van de andere kant beleven”, zei vader Jay (40) nog, al bleef hij wel sceptisch. “Ik zie het nog niet gebeuren eigenlijk”, lachte hij.

Maar nieuwsgierig waren ze niet. Het koppel wachtte geduldig af tot de bevalling woensdag om het geslacht van hun baby te weten te komen. Na een standaard controle in het ziekenhuis draaiden de twee meteen om, toen Kateri haar water voelde breken. Toen de bevalling was afgelopen, kreeg het koppel hun veertiende zoon in hun armen.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Zijn mama en het kindje stellen het goed. De baby weegt 3,742 kilogram en is 53,34 centimeter groot. De Schwandts hebben nog geen naam gekozen voor hem. Dat doen ze pas wanneer ze hem wat leren kennen, zodat ze er eentje kunnen kiezen die bij zijn persoonlijkheid past. De babynaam voor hun eerste meisje bergen ze nog maar eens op.

Volgens Jay (40) zal het koppel nu nooit meer een dochter krijgen, want dit zou hun laatste kind zijn, zo sprak het koppel samen af. Al zegt Kateri (40) er wel lachend bij dat hij dat na nummer 13 ook beweerde...

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees