Mathias De Clercq (Open VLD) misnoegd over getreuzel met nieuwe Gentse bruggen

Mathias De Clercq (Open VLD) misnoegd over getreuzel met nieuwe Gentse bruggen

Foto: ISOPIX

Gent -

De Gentse Open VLD-lijsttrekker Mathias De Clercq vindt dat de Vlaamse regering te lang treuzelt met de aanleg van de Meulestedebrug als de Verapazbrug. Het steeds verder opschuiven van deze “cruciale projecten” is “problematisch voor Gent”, aldus de liberaal. De Gentse schepen haalt uit naar minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en spreekt van een “weinig performante werking van de overheid”.

LEES OOK (+). Mathias De Clercq haalt uit naar N-VA: “Stop met die vlagskes uitdelen en die nationalistische prietpraat”

Uit een reeks parlementaire vragen besluit De Clercq dat de opleveringsdatum van de Meulestedebrug over het kanaal Gent-Terneuzen, een project van zowat 17,5 miljoen euro, bijna vijf jaar later zal uitvallen dan drie jaar geleden werd voorzien. De verwachte aanvang van de werken is gepland voor januari 2020 met afronding medio 2023. Drie jaar geleden werd de aanvang van de werken nog gepland voor het najaar van 2016 met een totale uitvoeringstermijn van twee jaar.

De oplevering van de Verapazbrug, die de Muidelaan met de Afrikalaan moet verbinden, zal zeker vier jaar later plaatsvinden dan werd voorzien in 2014. Dat project, begroot op 15,35 miljoen euro, start in de loop van 2019. De aanleg van de Verapazbrug zal naar schatting 2,5 jaar duren.

“Iedereen weet dat een beperkte vertraging zich kan voordoen als gevolg van niet-voorziene omstandigheden, maar 4 en 5 jaar is wel erg lang”, zegt De Clercq. De Gentse schepen dringt bij minister Weyts aan op het versneld uitvoeren van die werken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees