Meer dan twee kilo speed in garagebox: man van 46 uit Nijlen in de cel

Meer dan twee kilo speed in garagebox: man van 46 uit Nijlen in de cel

Archiefbeeld. Foto: Joren De Weerdt

Merksem / Nijlen -

In een garagebox in Merksem heeft de politie van de zone Berlaar-Nijlen onlangs een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden, waaronder meer dan twee kilogram speed. Een 46-jarige man uit Nijlen zit in de cel.

“De vangst is het resultaat van een langlopend onderzoek gevoerd door de lokale politiezone Berlaar-Nijlen dat in juli 2017 werd gestart”, zegt Nele Poelmans van de Mechelse afdeling van het parket Antwerpen. “Het onderzoek leidde dinsdag 10 april 2018 tot een eerste huiszoeking in Nijlen. Daarbij werd slechts een kleine hoeveelheid speed en cannabis aangetroffen. Er waren echter aanwijzingen dat de verdachte, een 46-jarige man uit Nijlen, zijn drugs ergens anders verstopte.”

Dat leidde tot een huiszoeking op donderdag 12 april in Merksem, waarbij in een garagebox naast verpakkings- en verwerkingsmateriaal, aanzienlijke hoeveelheden drugs werden aangetroffen. “Het gaat om 91 gram MDMA, 891 gram cannabis, 380 gram hasjiesj , 1695 XTC-tabletten en meer dan twee kilogram speed”, aldus Poelmans. “De politie kon ook nog inbreuken op de wapenwetgeving vaststellen.”

De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste de verdachte verder aan te houden. Hij verscheen vrijdag voor de raadkamer, die zijn aanhouding heeft bevestigd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio