Hein Vanhaezebrouck gooit de handdoek: “Club Brugge wordt kampioen”

Na de nederlaag van Anderlecht op het veld van Standard en de klinkende overwinning van Club Brugge tegen Charleroi kijkt paars-wit opnieuw aan tegen een achterstand van zes punten. Trainer Hein Vanhaezebrouck was dan ook realistisch op zijn persconferentie vrijdag.

“Het zou goed zijn als we de kloof met Brugge nog een keer kunnen verkleinen - al is het maar voor de spanning bovenin - maar finaal wordt Club Brugge kampioen. Ik heb alleen maar de samenvatting van hun match tegen Charleroi gezien, maar het had ook 12-0 kunnen zijn. Aangezien wij en Gent niet gewonnen hadden, speelden ze alsof ze niets te verliezen hadden. Het resultaat was indrukwekkend. Laat ons dus serieus blijven. Wij konden alleen maar meedoen als we een perfect parcours aflegden in deze Play-off 1 en dat is in tien jaar maar één ploeg bijna gelukt: Standard. Wij strijden dus voor de tweede plaats en dat zal al lastig genoeg zijn.”

“Teo herinnert zich weinig van match op Standard”

Lukasz Teodorczyk speelde een non-match op Standard. De Pool kwam niet in het stuk voor en stopte zelfs met voetballen bij de fatale 2-1. “Teo voelde zich niet goed. Hij zegt zelfs dat hij zich nog weinig herinnert van die wedstrijd. Hij had hoofdpijn en had ons niet tijdig verwittigd. De volgende keer moet hij dat sneller doen zodat we hem iets kunnen geven. Aan de rust gaf hij wel een signaal, maar ik vroeg hem nog tien minuten voluit te gaan. Hij enerveerde zich daarna. Hopelijk raakt het opgelost voor Genk want hij heeft nog last van zijn sinussen”

Als Teo niet speelt komt Ganvoula in de ploeg. Die miste wel kansen op Standard. “Iedereen schiet nu op Ganvoula, maar hij won wel zijn duels en kwam twee keer in scoringspositie. Teo slaagde daar niet eens in. We weten dat de spoeling bij ons dun is, maar we moeten ook vertrouwen hebben in Ganvoula.”

Kums onzeker

Anderlecht kan mogelijk zaterdagavond geen beroep doen op haar middenvelder Sven Kums. Kums onderging vrijdag een echografie nadat hij in het duel tegen Standard wellicht een lichte verrekking in de dij opliep. Verder ontbrak Lazar Markovic woensdag op bezoek bij Standard (2-1) met een lichte blessure aan de adductoren. Hij traint ondertussen al opnieuw mee en wacht af of hij de wedstrijdselectie kan halen.  Paars-wit kon ook positief nieuws melden uit de ziekenboeg. Emmanuel Sowah, Andy Najar en Henry Onyekuru trainen opnieuw mee na hun langdurige blessures. Voor die laatste komt een selectie sowieso te vroeg. Najar staat wel al dichter bij een rentree, al houdt men in het achterhoofd dat de Hondurees nog geen wedstrijdritme kon opdoen in 2018. Uros Spajic (enkelblessure) traint nog individueel, hij raakt wellicht pas in de loop van volgende week opnieuw fit.

Bekijk hier de persconferentie van Adrien Trebel:

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.