Publieke tuin rond provinciehuis zorgt voor extra groene long in Antwerpen

Publieke tuin rond provinciehuis zorgt voor extra groene long in Antwerpen

Foto: wim hendrix

Antwerpen / Antwerpen 2018 -

Vanaf mei wordt gestart met de aanleg van de tuin rond het provinciehuis in Antwerpen. Het provinciebestuur koos voor een open en publiek toegankelijke tuin als extra meerwaarde voor de buurt. “De vroegere bovengrondse parking komt volledig ondergronds waardoor we 2,3 hectaren extra groene ruimte midden in de stad creëren.” vertelt gedeputeerde Ludwig Caluwé. “In 2019 zorgt dit in de stad voor een extra groene long, waar iedere Antwerpenaar en bezoeker van kan genieten.”

Vroeger was het provinciehuis omgeven door een bovengrondse parking en gesloten tuinen. Gedeputeerde Ludwig Caluwé: “De parking komt volledig ondergronds, waardoor we een extra groene ruimte creëren. In tegenstelling tot vroeger zal de tuin van het provinciehuis publiek toegankelijk zijn.”

“Daardoor kan de buurt genieten van dit extra stuk groen en is de site van het provinciehuis een veilige doorsteek van de Koningin Elisabethlei naar de Harmoniestraat. De tuin van het provinciehuis zal naadloos aansluiten op de openbare parken uit de omgeving: het Harmoniepark, het Koning Albertpark, domein den Hertoghe en het provinciaal domein Hof van Leysen.”

Publieke tuin rond provinciehuis zorgt voor extra groene long in Antwerpen
Foto: wim hendrix

De aanleg van de tuin gebeurt in fases. Eind april verdwijnen de werfcontainers en wordt de zone leeggemaakt. Om de nieuwe tuin aan te leggen werd de firma Hertsens uit Zwijndrecht geselecteerd. Het oude tuingedeelte wordt eerst onder handen genomen en in haar oude glorie hersteld. In juli worden nutsleidingen, en wandel – en fietspaden voorzien. Ook een aantal kunstwerken komen terug, zoals de gerestaureerde fontein van Pol Bury.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio