Ivo Van Aken verkiest na overleg Van Uytvanck boven Flipkens voor enkelspel

Ivo Van Aken verkiest na overleg Van Uytvanck boven Flipkens voor enkelspel

Foto: BELGA

Kirsten Flipkens (WTA 70) moet zich dit weekend in het Fed Cup-duel tegen Italië tevreden stellen met een optreden in het dubbelspel. Voor de enkelmatchen viel de keuze op Elise Mertens (WTA 17), de Belgische nummer 1, en Alison Van Uytvanck (WTA 50).

“Het was geen eenvoudige keuze maar we hebben overlegd met de speelsters. Toen we hoorden wat zij te vertellen hadden, viel de knoop al eenvoudiger door te hakken”, legt interimkapitein Ivo Van Aken uit.

Mertens en Flipkens wonnen zondag het dubbelspel op het WTA-toernooi in Lugano en zullen dit weekend in Genua ook het duo voor het afsluitende dubbel vormen. “Ik heb niet aan Elise gevraagd om in Lugano samen (met Flipkens) het dubbel te spelen en het ook te winnen, maar uiteraard is het een goeie zaak. Ik hoop dat Kirsten nog lang bij het team wil blijven. Ze heeft een belangrijke rol te vervullen in het dubbel maar ze kan ook in het enkel aantreden want ze speelt nog steeds heel goed”, gaat Van Aken verder.

België speelt tegen Italië om behoud in Wereldgroep I. Mag de Fed Cup-ploeg, met drie speelsters in de top 100, op een dag hoger mikken? Ivo Van Aken gelooft het alvast wel. “Behalve Kirsten zijn de speelsters nog erg jong. We mogen er dus zeker van uitgaan dat ze nog veel groeimarge hebben.”

De sfeer in de ploeg is goed, onderstreept Van Aken, de opvolger van Dominique Monami. Die laatste moest baan ruimen omdat ze niet meer op een lijn met de speelsters zat. “Er is geen enkel probleem”, zegt Van Aken. “Het verleden kan je niet veranderen maar we kunnen wel een nieuw verhaal schrijven.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.