Mechteld ontslagen na fotoshoot in lingerie: “Volstrekt ongeloofwaardig geworden’’

Mechteld ontslagen na fotoshoot in lingerie: “Volstrekt ongeloofwaardig geworden’’

Foto: Panorama

Ze had een mooie functie bij een plaatselijke projectontwikkelaar, maar één foto heeft Mechteld nu haar job gekost. Een foto die genomen werd voor ze aan de job begon, maar dat bleek van ondergeschikt belang. “Je bent volstrekt ongeloofwaardig geworden”, kreeg ze te horen.

De Nederlandse Mechteld Geesing werkte als projectleider bij Kienhuis Bouwmanagement. Voor het plaatselijke project ‘Tubbergen Bruist’ werd ze aan die organisatie ‘uitgeleend’, maar toen verscheen een schaarsgeklede Mechteld in het mannenblad Panorama.

Mechteld zelf is erg blij met de foto, net als haar ouders, maar haar werkgevers dachten daar even anders over, net als haar dorpsgenoten. Ze kreeg te horen dat “als je achter de kassa had gezeten, dan had ik er geen problemen mee gehad, maar iemand op jouw niveau” en “je bent volstrekt ongeloofwaardig geworden”.

De commotie in de plattelandsgemeente Tubbergen werd zo groot dat ook Tubbergen Bruist zich genoopt zag om te reageren. In eerste instantie klonk het dat de foto gezien wordt als een privé-aangelegenheid van Mechteld, maar de toon wordt al snel giftiger. “Al met al kunnen we nu wel concluderen dat onze relatie met Mechteld in een paar dagen behoorlijk is gekanteld. Haar uitspraak dat ze er een kick van krijgt om in de landelijke media te staan kunnen we nu wel plaatsen. Inmiddels ontstaat ook het idee dat wij hiervoor onbedoeld en onbewust het opstapje zijn geweest. Dat was en is nooit onze bedoeling geweest”, schrijft de groep op hun website.

“Vertrouwensband onherstelbaar”

De reactie die ze op Facebook schreven op de commotie rond Geesing staat niet meer online, maar de samenwerking werd wel stopgezet. “De vertrouwensrelatie is niet meer te herstellen”, klonk het plots, met volgende verantwoording:

“De vertrouwensbreuk is ontstaan na de rondvraag in een vergadering van Tubbergen Bruist twee weken geleden. Daar ontstond een gesprek over privéactiviteiten van Mechteld in de media. Er werd gevraagd of Mechteld voorbereid was op eventuele opmerkingen hierover en of dit ook gevolgen kon hebben voor Tubbergen Bruist. We besloten dat dit verder een privézaak van Mechteld is en hebben in goede verstandhouding de vergadering afgesloten.”

“Kort daarna bleek dat Mechteld de media heeft opgezocht over ons gesprek. Daarin werden wij onjuist en buiten de context van het gesprek geciteerd, waardoor het dorp en de gemeente Tubbergen in een negatief daglicht zijn gesteld. Dat vinden wij jammer en geheel onnodig. Zo gaan wij in Tubbergen niet met elkaar om. Het is nu ondenkbaar dat Mechteld weer voor ons aan de slag gaat.”

Niet verslagen

Geesing zelf blijft ondertussen echter achter de foto staan en snapt niet dat haar werkgever - Kienhuis Bouwmanagement - niet achter haar bleef staan. Ook daar werd haar vriendelijk verzocht te vertrekken. “Als vrouw moet je vrij zijn om zo’n fotoshoot te kunnen doen”, vertelt ze aan AD. “Maar als ik zie wat ik nu meemaak, dan kan ik me voorstellen dat een andere vrouw wel tien keer nadenkt voor ze zoiets doet.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees