Deze lieftallige oude dame werd op de luchthaven tegengehouden met ‘verdacht wit poeder’: “Ja, ik verdien daar geld mee”

Deze lieftallige oude dame werd op de luchthaven tegengehouden met ‘verdacht wit poeder’: “Ja, ik verdien daar geld mee”

Foto: isopix

De Britse Mary Berry is zo dicht bij een ‘national treasure’ als iemand maar kan komen in het Verenigd Koninkrijk. De 83-jarige tv-kokkin en schrijfster presenteerde jarenlang ‘The Great British Bake-Off’, een bakprogramma dat een immens succes kende en zelfs een musicalbewerking kreeg. Bij talkshowhost Graham Norton vertelde ze dat ze 25 jaar geleden gearresteerd werd op de luchthaven met een ‘verdacht wit poeder’, al was ze er snel bij om gevat te reageren op de aantijgingen van drugssmokkel.

“Ik was op weg naar de Verenigde Staten om een kookdemonstratie te geven en ik vreesde dat er problemen zouden zijn, dus ik had voordien alle ingrediënten: bloem, suiker,... afgewogen en ik kleine plastic zakjes gestopt.” Dat dat er enigszins verdacht zou uitzien, daar had de inmiddels 83-jarige Mary niet bij stilgestaan.

“Toen ik op de luchthaven arriveerde, reageerden de drugshonden van de politie op mij. Opeens was ik omringd door mensen in uniform en werden mijn assistent en ik in afzonderlijke cellen geplaatst.”

“Dan vroegen ze mij of ik er geld aan zou verdienen.” Waarop de vrouw snedig antwoordde: “Dat doe ik en mijn prijs is al vastgelegd.” Mogelijk niet het slimste antwoord op dat moment, maar alles wijst erop dat Berry naderhand wel gewoon mocht beschikken.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees